Nagyvilág

2008.04.04. 17:40

Két férfi őrizetben a levágott fej ügyében

<p><EM>Őrizetbe vettek</EM> pénteken egy 19 és egy 40 éves litván férfit <EM>Skóciában</EM>. Őket <EM>gyanúsítják</EM> azzal, hogy <EM>megölték</EM> és <EM>feldarabolták</EM> azt a nőt, akinek fejét két kislány találta meg a tengerparton, <EM>Arbroath</EM>-nál.</p>

A nőt sikerült azonosítani: Jolanta Bledaite, 35 éves, és ugyancsak litván. Mind a férfiak, mind a nő vendégmunkásként dolgoztak Nagy-Britannában. A nő műanyagzacskóba rakott fejét kedden találta meg a két kislány. A gyerekek sokkot kaptak és sikoltozva rohantak haza, hogy értesítsék a felnötteket. A tengerpartra érkező rendőrök később megtalálták az áldozat egyik karját is néhány méterrel arrébb. A horror a nő lakásán folytatódott. Egyelőre csak annyit közöltek a rendőrök a házkutatásról, hogy vérben úszott a lakás.

A nő 18 hónapja élt Nagy-Britanniában alkalmi munkákból. Brechinben, ahol lakott, közép-és kelet-európai vendégmunkások százai, főleg lengyelek telepedtek meg. Tavaly már több ezren laktak a környéken. A legtöbb helybeli elfogadta az új helyzetet, sokan azonban nyíltan hangot adnak ellenérzéseiknek, sőt gyűlöletüknek. Az egyik skót helybéli azt mondta a gyilkossággal kapcsolatban, hogy "sohasem kellett volna beengedni ezeket".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!