Magyarország

2007.10.19. 15:56

Kóka szerint okafogyottá vált az uniós forrásokat ellenőrző bizottság működése

<p>Az SZDSZ szerint a pártoknak vissza kell hívniuk az európai uniós források felhasználását felügyelő bizottságból minden olyan tagot, aki juttatást, vagy bért kap bármilyen olyan cégtől, vagy intézménytől, amelyik európai uniós pályázaton nyert támogatást - mondta el Kóka János pénteken a Függeten Hírügynökségnek.</p>

Az SZDSZ elnöke egy csütörtöki lapinformációra reagált, amely szerint a parlamenti eseti bizottság több tagja kap pénzbeni juttatást pályázatokon nyertes cégektől.

Az SZDSZ már az eseti bizottság megalakulását sem támogatta, azóta azonban, hogy az uióniós források felhasználásáért is felelős Bajnai Gordon miniszter lett, okafogyottá vált a testület munkája - mondta Kóka János. A pártelnök szerint azzal, hogy miniszteri kinevezést kapott Bajnai és ezáltal interpellálható a parlamentben, az uniós források felügyelete és ellenőrzése megoldott, azt az Országgyűlés látja el, így nincs szükség külön bizottságra.

Kóka János ugyanakor úgy látja, ha magát a bizottságot nem is szüntetik meg, abból a pártoknak minden olyan delegáltjukat vissza kellene hívni, akiknek bármilyen jövedelmük származik azokból a programokból, amelyeket az Unió támogat. Kóka János szerint ez a közbeszédben forgó összeférhetetlenség lényege, és sokkal fontosabbnak tartja, mint néhány elemet Gyurcsány Ferenc hét pontról nyolc pontosra bővült javaslatcsomagjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!