Magyarország

2008.02.20. 08:35

Maratoni karikatúra

<p>Karikatúra-rajzolási világrekordot akar felállítani egy szegedi fiatalember. Kovács Zsigmond kedden 12 órán keresztül rajzolt egyfolytában, késő estig.</p>

Ezalatt 46 karikaturát készített el. A rekordkísérletről felvételek és jegyzőkönyv is készült, ez alapján dől majd el, hogy valóban világrekordot állított-e fel.

A karikaturistának a szegedi Körössy József középiskola végzős diákjai álltak modellt. Az osztályba összesen 35-en járnak. Az első három órában 15 kép készült el.

Kovács Zsigmond úgy tervezte, hogy 12 óra alatt lerajzolja az összes diákot, ám jobban haladt a tervezettnél, ezért a nap végére pótmodelleket is be kellett szervezni. Végül összesen 46 karikaturát készített el. A művész a rekordkísérlet után az elkészült karikatúrákból egy füzetet készít, amelyet emlékbe ad a diákoknak.

A rekordkísérlet közben 55 percet kellett rajzolni, ezután volt öt perc szünet, ennyit engedélyeznek a versenyszabályok. Ekkor jutott idő mozgásra, lazításra és felfrissülésre.

Ez egy nagyon érdekes kísérlet, mert egy sajátos művészeti ágban próbálja felállítani a karikaturista a maratoni rekordot. Karikatúra-rajzolással tudomásunk szerint még senki nem kísérletezett - mondta el Sebestyén István, a Magyarországi Rekordok Regisztrátora.

Ha sikerül a terv, Kovács Zsigmond bekerülhet a rekordok könyvébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!