Magyarország

2008.02.20. 11:30

Letartóztatták a pisztolyos lányt

<p>A Nyíregyházi Városi Bíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a szerdán meghozott végzésével elrendelte fiatalkorú H. Henriett gyanúsított előzetes letartóztatását.</p>

A végzés indokolása szerint a gyanúsított 2008. február 15. napján 15.30 körüli időben beszállt a T. Pál által vezetett taxiba, majd a sofőrt arra kérte, hogy szállítsa őt a Nyíregyháza, Debreceni úton lévő Metró Áruházba.

Útközben a gyanúsított elővette a nála lévő 9 mm-e Gap márkajelzésű riasztópisztolyt és azzal a taxisofőrt arra kényszerítette, hogy járművével szállítsa el a legközelebbi rendőrségre. A taxisofőr a gyanúsítottat az Érkerti Rendőrőrsre szállította, ahol a taxisofőrt a gépkocsiból kiszállította és a riasztófegyvert az oldalához szorítva rendőrőrs bejáratához mentek. A rendőrjárőrök a gyanúsítottat lefegyverezték és elfogták.

A gyanúsított munkaviszonnyal, megélhetést biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, jelenleg körözés alatt áll, mivel a javító-nevelő Intézetből 2007. szeptember 3-án megszökött.

Az intézetbe iskolakerülés, csavargás és prostitúció miatt került. 2007. december 30-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei előállították, majd átmeneti otthonba szállították, ahonnan másnap megszökött és február 15. napjáig ismeretlen helyen tartózkodott.

A gyanúsítottól lefoglalt gáz-riasztópisztoly körözés alatt áll, azzal Ausztriában bűncselekményeket követtek el. A gyanúsított állítása szerint Budapesten, a józsefvárosi piacon vásárolta.

Az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére, valamint arra, hogy a gyanúsított ellen körözés van érvényben, alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökik, vagy elrejtőzik– tájékoztatta lapunkat dr. Nyakó Zsuzsanna a megyei bíróság elnökhelyettese.

Előzmények:

Letartóztatták a 15 éves lányt
Egy 15 éves fiatalkorú lány taxiba szállt, hogy egy áruházba vitesse magát.

Útközben elővett egy pisztolyt, az idős taxisra fogta, és arra kényszerítette, hogy a legközelebbi rendőrségre vigye. Bővebben...

Körözött kamasz körözött fegyverrel
Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vettek őrizetbe egy 15 éves lányt, aki pisztolyt szegezett egy taxisra. Bővebben...

- Fullajtár András -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!