Magyarország

2007.10.20. 20:31

Tizennégymilliós cigarettafogás

<p>Nyíradony – Tizennégymillió forint értékű, ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le a vámnyomozók szombatra virradóra egy nyíradonyi ingatlanon. A tulajdonos a dohányáruk származását, illetve adózott voltát nem tudta igazolni. <dia width="850" height="630" alt="Tizennégymilliós cigarettafogás"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tizenn_gymilli_s_cigarettafog_s/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Tizennégymilliós cigarettafogás" /></a></dia></p>

A vámnyomozók egy nyíradonyi ingatlanon tartottak házkutatást. Az ingatlan területén álló személygépkocsiban 3500 doboz, az egyik melléképületben pedig további 26 ezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. A tulajdonos a dohányáruk származását, illetve adózott voltát nem tudta igazolni, azonban elismerte, hogy az árut ismeretlen személyektől vásárolta. A vámosok a mintegy 14 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és jövedéki orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak az ingatlan tulajdonosa ellen – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!