Magyarország

2007.10.02. 23:40

Színikritikusok Díja 2006/2007

<p>Budapest - Kedden este adták át az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerést, a Színikritikusok Díját.</p>

A szakmai grémium többek között Ónodi Eszter és Hegedűs D. Géza teljesítményét tartotta kiemelkedőnek. A fővárosi önkormányzat különdíját Varju Kálmán színművész vehette át az Örkény Színházban.

A Színházi Kritikusok Céhe a 2006/2007-os évad legjobb új magyar drámájának Tasnádi István: Finito című darabját tartotta. A legjobb előadás díját a Katona József Színház: A karnevál utolsó éjszakája című előadása kapta. A legjobb rendezésért járó elismerést Gothár Péter vehette át a a Trakhiszi nők színreviteléért.

A legjobb zenés/szórakoztató előadásnak járó díjat a Thália Színház produkciója, a Hat hét, hat tánc kapta. A legjobb független színházi előadásnak járó elismerést a TÁP Színház társulata vehette át a Keresők című darab megvalósításáért. A Stúdió "K" produkciója a Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború című darabja kapta a legjobb gyerekelőadásnak járó elismerést.

A legjobb női főszereplőnek járó díjat Ónodi Eszter vehette át, a Katona József Színház, Kamra előadásában, a Trkahiszi nőkben nyújtott színpadi teljesítményéért. Hegedűs D. Gézát tartotta a Színházi Kritikusok Céhe a mögöttünk álló évad legjobb férfi főszereplőjének, Az ünnep című Pesti Színházban bemutatott előadásban.

A tavalyi évad legjobb női mellékszereplőjének járó díjat Fullajtár Andrea ( A karnevál utolsó éjszakája), a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést Debreczeny Csaba (Finito) vehette át.

A Trakhiszi nők című előadás a legjobb díszlet, A karnevál utolsó éjszakája pedig a legjobb jelmez díját kapta meg a színikritikusoktól. A 2006/2007-es színházi évad legígéretesebb pályakezdőjének járó elismerést Dömötör András rendező és Simkó Katalin színművész vehette át. Különdíjban ketten részesültek.

Horváth Károly a Finito zenéjéért, és Kovács Márton az 56 06/őrült lélek vert hadak zenéjéért vehette át az elismerést.

A fővárosi önkormányzat különdíját Varju Kálmán kapta, a Pesti Színház Harmónia című darabjában nyújtott teljesítményéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!