Magyarország

2007.10.27. 06:43

M7: csúszhat az utolsó szakasz

<p>Kétségessé vált, hogy elkészülhet-e a jövő májusi határidőig az M7-es autópálya utolsó, Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti szakasza.</p>

A csúszást a lap szerint elsősorban az egyik alvállalkozó fizetésképtelenné válása okozhatja, de a vártnál nagyobb nehézségeket okoz bizonyos területeken a talajminőség is. Az M7 -es autópálya utolsó, 43,8 milliárd forintba kerülő szakaszát eredetileg egy háromtagú konzorcíum kezdte építeni, egyik tagja azonban nyáron fizetésképtelenséget jelentett be. Bár a a másik két vállalat átvette a csődbe jutott cég feladatait is, kérdéses, hogy így tudják -e tartani a határidőt. Az utolsó szakasz átadása után Budapesttől a horvát határig végig autópályán lehet majd haladni, és a tervek szerint horvát oldalon nyárra elkészül a most még hiányzó alig egy kilométeres szakasz és híd is, amellyel már a tengerpartig autópályán lehet utazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!