Napi adat

2021.01.16. 12:40

Továbbra is csökkenőben a kórházban kezelt fertőzöttek száma

Fotó: Alexandru Nitescu

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint január 16-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 246 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez 16-tal kevesebb személyt jelent az előző napi adathoz képest. Bihar megyében eddig 17.115-en gyógyultak ki a betegségből, ez 49-cel több az előző nap adatához képest. A betegségben eddig 805-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint az új esetek száma 84. Bihar megyében január 15-én 624 személynek adták be a védőoltást.

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével január 15., reggel 8 óra és január 16., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1952 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 840 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 132 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 36 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 91 szabálysértést észleltek, 58-an csupán figyelmeztetést kaptak, 33-an pedig pénzbüntetést, összesen 23.000 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 294 rendőr és 42 csendőr végezte. A csendőrök további 12 szabálysértést észleltek, tizenegyen csak figyelmeztetést kaptak, egy személy pedig pénzbüntetést is, 500 lej értékben. A csendőrök a védőoltások szállításában is részt vesznek. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség részt vesz a betegek és védőoltások szállításában és a tájékoztatási kampányokban, a jelzett időszakban a járványvédelmi előírások betartását is ellenőrizték, amely során egy figyelmeztetést szabtak ki. Az akciókban a Katasztrófavédelmi Felügyelőség 14 tagja vett részt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!