Győzelem

2024.04.21. 17:33

Hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé a Bihardiószegi SK

A diószegi stadionban rendezték a IV. Liga felsőházi rájátszásának 7. fordulójának rangadóját.

Jósa Attila

A Bihardiószegi SK – CAO-NAC mérkőzés kezdetére megteltek a létesítmény lelátói, a mintegy 150 néző pedig biztosan nem bánta meg, hogy ezt a programot választotta szombat délelőttre. Az első félidő a pálya felázott talaja ellenére is színvonalas és látványos játékot hozott, szinte percenként forogtak veszélyben a kapuk. Bátor játékukkal a váradiak meglepték a zöld-fehérben játszó hazaiakat, a 6. percben Gergely Róbert lőtte ki jobb oldalról a rövid sarkot (0–1). A 14. percben Adrian Pop játékvezető könnyű síppal ítélt meg egy szabadrúgást a hazaiak javára, a rögzített helyzetből Carlos Covaciu 18 méterről helyezett a jobb alsóba (1–1). Támadásban maradt a Diószeg, 5 perccel később Mîndrila hibája után Micaş jobboldali beadását Cigan fejelte a hálóba (2–1). Ezzel még nem volt vége az első félidőnek, a 35. percben Ardelean tért ölelő hosszú indításával Ciocan lódulhatott meg, lövésébe beleért egy hátvéd, becsapva így az elmozduló Demeter kapust (2–2). Fordulás után a bahamai válogatott Marcel Joseph kisodródva rossz döntést hozott nagy helyzetben, a másik oldalon Micaş mutatta meg egy hasonló szituációban, mi lett volna a helyes megoldás, miután elfektette a kapust, és éles szögből a hálóba lőtt (3–2). A 70. percben a labdát fedező Ienciut a nagy lendülettel érkező Ban teljesen egyértelműen fellökte, Pop sípja azonban néma maradt, a labda pedig Roşu elé pattant, aki 15 méterről az üresen tátongó kapuba emelt (4–2). 

A reményvesztett CAO-NAC a hajrában további két gólt kapott, a védők közül kilépő Ban a jobb alsóba terelte a labdát a 81. percben (5–2), a kegyelemdöfést pedig Codoban Reynolds előtt felpattanó lövése jelentette (6–2). 

„Az első félidő kiegyensúlyozottra sikeredett, de megmutattuk, hogy mit jelent a csapatszellem. Nekünk nincsenek akkora anyagi lehetőségeink, egy kis csapat vagyunk nagy szívvel és lélekkel, ez meglátszott a második félidőben. A szurkolóink mellettünk vannak, köszönjük nekik, hogy Bihar megyében mindenhova elkísérik a csapatot. Jó irányban haladunk ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, illetve a Román Kupa megyei szakaszát is. Szeretnénk jól szerepelni a harmadik ligában, és a kupában is a lehető legtovább menetelni” – nyilatkozta lapunknak Mados Attila, az érmelléki település polgármestere. 

„A múlt hét elején kérelmeztük a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesületnél, hogy küldjenek a megyén kívüli bírói stábot, de a kérelmet elutasították. A pályán szerettük volna lejátszani ezt a bajnokságot, de úgy tűnik, hogy ez Bihar megyében nem lehetséges. Az első félidőt kontrolláltuk, de a bírói ítéletek döntően befolyásolták a mérkőzés kimenetelét. Rengeteg pontrúgást kaptak a házigazdák, ugyanazt a játékhelyzetet különböző módon ítélte meg a játékvezető. A második játékrészben sok egyéni hibát vétettünk, és talán fejben is elfáradtunk a végére. Sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Egy tapasztalt, egyénileg kiváló technikai képességekkel és magas költségvetéssel rendelkező diószegi csapat kihasználta minden hibánkat és naivitásunkat” – értékelt Lukács Imre. 

A két csapat szerdán 16.30-tól ismét találkozik egymással Hegyközpályiban, a Román Kupa megyei szakaszának elődöntőjében.

JEGYZŐKÖNYV

Bihardiószegi SK – CAO-NAC 6–2 (2–2).
C. Covaciu (14.), C. Cigan (19.), A. Micaş (53.), C. Roşu (70.), S. Ban (81.),  C. Codoban (85.), ill. Gergely R. (6.), S. Ciocan (35.)
Bihardiószeg: J. Demeter (E. Beke, 64.) – M. Gal, C. Letan, L. Dărăban – A. Popa – C. Roşu (C. Codoban, 73.), A. Micaş, C. Covaciu, F. Pop – C. Cigan (F. Bortiş, 64.), Lukács R. (S. Ban, 61.). Vezetőedző: Mădălin Popa.

CAO-NAC: M. Reynolds – L. Mănoiu, O. Ienciu, Zádori S., S. Mîndrila – C. Jurcuţ, R. Ardelean – R. Gergely, M. Joseph (A. Panc, 69.), S. Ciocan – Waritz Á. Vezetőedző: Lukács Imre.

Vezette: Adrian Pop – Marius Matica és Alexandru Bogdănel (mindhárman Nagyvárad).
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában