Győzelem

2024.03.10. 17:07

Bihar FC: öt gól a tavaszi nyitányon

J.A.

A téli szünet után a hétvégén folytatódtak a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A Bodola Gyula Stadion bejáratánál a nemzetközi nőnap alkalmából a váradi klub virággal köszöntötte azokat a hölgyeket, akik kilátogattak a szombat délutáni bajnokira. A Bihar FC vezetői úgy döntöttek, hogy a mérkőzésen eladott jegyekből befolyt teljes összeget a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő Ciprian Fogaraşi gyógykezelésének támogatására ajánlják fel. Bár a mérkőzésen több mint 1000 néző volt jelen (többségük bérlettel), 205 jegyet adtak el, így a mérkőzésen befolyt összeg 2050 lej, amelyet Ciprian Fogaraşi kap. Továbbá, mivel a piros-kékek egyik valaha volt legjobb játékosa, Kun Attila március 9-én született, a mérkőzés kezdete előtt a szervezők boldog születésnapot kívántak neki, az eredményjelzőn pedig egy fotó volt látható a legendás játékosról. A sereghajtó borosjenőiek elleni meccsen hamar „lerendezte” a pontok sorsát a váradi alakulat, Sergiu Jurj már a 3. percben betalált egy szöglet után, Chitaş egy közeli fejessel pedig megduplázta az előnyt a 24. percben. A nagy kedvvel játszó Chitaş három hatalmas helyzetet is elpuskázott az első félidőben, az őszi, borosjenői meccsen 4 gólt szerző Sergiu Jurj viszont úgy tűnik, tavasszal is folytatja parádés sorozatát. A 39. percben Gagyi Krisztiánt rúgták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető továbbot intett, Jurj pedig 8 méterről a jobb sarokba helyezett (3–0). A második félidőben alaposan visszavett a tempóból a váradi csapat, a vendégek Ndoye góljával szépítettek, az afrikai játékos egy szöglet után maradt egyedül szemben a kapuval (3–1). 

A hajrában ismét megrázta magát a Bihar FC, Hosu egy szépségdíjas támadás után növelte az előnyt (4–1), a pontot az i-re pedig Bogdan Vasile tette fel a 85. percben, a középpályás trükkösen a sorfal alatt lőtte el a labdát egy szabadrúgásnál (5–1). Szombat délutáni győzelmével a Bihar FC matematikailag is bebiztosította első helyét az alapszakasz végén. A következő fordulóban a csapat idegenben játszik a Csermői Gloria ellen március 16-án, szombaton 15 órától.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 1300 néző.
Bihar FC – Borosjenői Brosovszky Akadémia 5–1 (3–0).
G.: Sergiu Jurj (3., 39.), Florin Chitaş (24.), Marius Hosu (79.), Bogdan Vasile (85.), illetve Mouhamad Ndoye (58.)
Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, L. Ioviţă , Gagyi K., R. Farcaş (B. Vasile, 78.), R. Gunie (A. Gîdea, 55.), A. Vînău (A. Moga, 46.), S. Jurj (M. Hosu, 78.), F. Chitaş (V. Calugher, 55.). Vezetőedző: Florin Farcaş
Brosovszky Akadémia: C. Merşca – V. Clipotă, D. Zdrenţan, A. Bekono, V. Spătaru – D. Călin – S. Susan (A. Kone, 81.), R. Şerban, M. Ndoye 
(M. Toure, 65.), L. Udrescu – I. Miculaiciuc (R. Ionac, 69.). Vezetőedző: Cristian Sculici
Vezette: Roxana Timiş (Nagyszeben), Tóth Krisztián (Mezőpetri) és Alexandru Cozma (Marosvásárhely).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában