Vereség

2024.02.18. 17:57

Még a döntőbe sem jutottak be a váradi kosarasok

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK U csütörtök este kezdte meg szereplését a Román Kupa legjobb nyolc együttese között, ahol a negyeddöntőben 77–71-re legyőzte a Marosvásárhely VSK alakulatát. A váradiak a pénteki elődöntőben a Bukaresti Rapiddal kerültek szembe, akiket a bajnokság felsőházának első fordulójában könnyedén, 86–69-re felülmúltak. A kolozsvári BT Arénában rendezett összecsapást kiválóan indították a Vörös Oroszlánok, miután az első negyed után hét pontos előnyre tettek szert (22–15). A második játékrészben azonban fordult a kocka, a Rapid faragott a hátrányából, a Nagyvárad csupán egy egységnyi előnnyel térhetett a szünetre (35–34).

A kisebb pihenő után a két gárda teljesen egy szinten játszott és az utolsó negyed előtt döntetlenre álltak (45–45). A hátralevő 10 percben a bukarestiek megszerezték a vezetést, amire a VSK U még válaszolni tudott (61–60), ám 25 másodperccel a lefújás előtt a fővárosiak egy hárompontos dobással megnyerték a találkozót (61–63). A döntőben a Rapid ellenfele a házigazda, egyben címvédő Kolozsvári U-BT lesz, akik a Konstancai VSK-t legyőzve (92–67) kvalifikálták magukat a torna utolsó szakaszába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában