Díjazás

2024.02.07. 17:32

Bihar megyei Sportegyesületek Gálája: A létesítmények hiánya jelenti a legégetőbb problémát

Nyolc Bihar megyei sportszövetség is díjazta legjobbjait kedd este, a Ramada szállodában megrendezett ünnepi gálán.

Forrás: Facebook

Jósa Attila

A tavalyi évben Boros Péter, a Bihar megyei Labdarúgó-egyesület főtitkárának kezdeményezésére négy sportág képviselői döntöttek úgy, hogy díjazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőiket. A hiánypótló rendezvényhez idén négy újabb szakág képviselői csatlakoztak, így a kedd este a nagyváradi Ramada szállodában megrendezett eseményen a megye legjobb ökölvívóit, labdarúgóit, erőemelőit, kempósait, lábteniszezőit, íjászait, kézilabdázóit és atlétáit is díjazták.

„Az általunk szervezett gála célja, hogy felhívjuk a helyi hatóságok figyelmét a sport támogatásának szükségességére, a széles körű sportinfrastruktúrába való beruházásra és az optimális edzési feltételek biztosítására. A sportközpontok kapuit minden gyermek előtt nyitva kell tartani, függetlenül a szülők anyagi helyzetétől. A digitális érában közös küldetésünk, hogy megtanítsuk a gyerekeknek újra felfedezni a mozgás örömét” – mondta felvezetőjében az est házigazdája, Boros Péter.

Borost Tulkos Rómeó, a gálaest főszervezője követte a sorban, majd Nagyvárad önkormányzatának képviseletében Călin Corpaș, Florin Birta polgármester tanácsadója szólalt fel, aki biztosította az egybegyűlteket arról, hogy a hivatalban folyamatosan napirenden van a sportlétesítmények kérdése, azok bővítésének, modernizálásának lehetősége. Pető Dalma is köszöntötte a vendégeket, a legtöbb szakosztállyal rendelkező Bihar megyei sportklub vezetője örömmel konstatálhatta, hogy az egyesület sportolói számos kategóriában a díjazottak között voltak a gálán.

A kedd esti gála vissza-visszatérő motívuma volt a megyei és a nagyváradi sportlétesítmények elavult állapota, valamint azok hiánya. „Érmekkel, kupákkal és oklevelekkel nem tudunk edzeni és élni napról napra” – fogalmazott Florin Ionuț Lupaș, a tavalyi erőemelő világbajnokság bronzérmese. Az erőemelőnél jóval keményebb szavakkal foglalta össze tapasztalatait a 72 éves edzőlegenda, a megyei atlétika első számú embere, Virgil Preda. A tréner, aki öt évtizede foglalkozik a nagyváradi tehetséges sportolókkal, kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, milyen méltatlan körülmények között készülnek az atléták. Preda szerint csodaszámba megy, hogy Sorin Dringónak egyáltalán esélye van kijutni a párizsi olimpiára, miközben gyakorlatilag semmilyen lehetősége nincs Váradon készülni a versenyekre, de a kalapácsvető Méhes Krisztián is el kell hagyja a várost, ha edzeni akar.

„Ilyen körülmények között még nagyobb eredménynek tartom, hogy a megye 10 legjobb sportolója között 3 atléta is ott van. Ma este is meghallgattam a szép beszédeket, az ígéreteket, de én ezeknek már nem hiszek, megszámolni sem tudnám, az elmúlt 3 évtizedben mennyit hitegettek választott vezetőink. Nekem túl késő már, 72 éves vagyok. De valamiért van egy olyan érzésem, hogy edzőtársam, Oláh Róbert unokái sem fognak azokon a pályákon edzeni, melyeket mostanában ígértek be az illetékesek!” – zárta gondolatait Virgil Preda, aki hatalmas tapsot kapott a jelenlévőktől.

A díjazottak

Ökölvívás: Angelo Covaci, Raul Benea, Adrian Maxim, Mădălin Călugăr és Clarisa Scurt.

Labdarúgás: Élesdi Crișul (az U19-es csapat országos bajnokságban való továbbjutásáért), Bihardiószegi SK (a Román Kupa regionális szakaszának megnyeréséért), Biharszentandrási Crișul (a III. Ligába való feljutásért), Bihar FC (a Román Kupa csoportkörében való szereplésért), Bihari United női csapata (szintén a Román Kupa csoportkörébe való bejutásért). Különdíjjal jutalmazták a Transilvania Academy magánberuházását is, az új egyesület által a repülőtér szomszédségéban létrehozott két műfüves pálya a legmodernebb a megyében.

Lábtenisz: Márk Bence, David Suciu, Mădălina Istrate és Andreea Neag.

Kézilabda: Iulia Iagăr és Dragoș Tăutu.

Íjászat: Sergiu Pallag, Alexandra Oanea, Mara Mihociu, Matei Piloca és Alexandra Ierina.

Kempo: Denisa Andrada Cotuț, Răzvan Cotuț, Ioana Hanaș, Karina Mihuța és David Sferle.

Erőemelés: Ionuț Jurju, Ioana Lupaș, David Staniș és Rareș Matei.

Atlétika: Mihai Sorin Dringo.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában