Figyelem!

2024.02.01. 16:38

Átmenetileg bezárja kapuit az érmihályfalvi tanuszoda

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Az érmihályfalvi tanuszodát tavaly májusban vehették használatba a település lakói, december végén viszont arról adtak hírt a létesítmény üzemeltetői a közösségi médiában, hogy az uszoda ideiglenesen bezárja kapuit. „Az uszoda a legnagyobb fogyasztó egység a városban, így nem tudja az önkormányzat üzemeltetni a téli időszakban. Bízunk benne, hogy az újranyitás után többen veszik igénybe oktatásunkat, ezáltal is gyarapítva a bérleteseink számát” – áll a közleményben.
Telefonon sikerült elérnünk Karsai Attila megbízott polgármestert, aki elmondta, a havi áram- és gázköltségek elérték a 45.000-50.000 lejt, így a téli hónapokra kénytelenek voltak bezárni a tanuszodát. „Bár főleg a gyermekek körében örvend nagy népszerűségnek az uszoda, az eladott jegyek és bérletek árából nem folyt be elég pénz a téli üzemeltetésre. Természetesen a jegyárak meghatározásakor is alkalmazkodnunk kellett a helyi igényekhez, mert nincs értelme magas árakat szabni, ha az emberek nem tudják azt megfizetni” – nyilatkozta Karsai. A felnőtt belépőjegy árát 20 lejben, míg a gyermekeknek, tanulókak és egyetemistáknak szóló tikettek árát 10 lejben határozták meg. Bérletet is lehetett váltani, ez fenőtteknek 160, gyermekeknek 100 lejbe került.
A helyi önkormányzat tavaly ősszel vissza nem térítendő forrásokat is elnyert pályázat útján, 1,7 millió lej értékben, a támogatásból három iskola 360 gyermeke kapott ingyenes úszófelszerelést és -leckéket, valamint a létesítmény üzemeltetésének költségeit is ebből finanszírozták. „Igyekeztünk minél több embert az uszodába vonzani, de sajnos nincs elég látogatónk ahhoz, hogy fedezze a fenntartási költségeket. Reméljük, hogy tavasszal, legkésőbb májusban folytathatjuk a megkezdett munkát” – tette hozzá a megbízott polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában