Foci

2024.02.25. 19:33

A Bihar FC öt gólt vágott a károlyiaknak

A korábbi felkészülési mérkőzések kevésbé meggyőző eredményei után a Bihar FC átütő sikert ért el a Nagykárolyi Victoria elleni szombati találkozón.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A téli időszak utolsó előtti edzőmérkőzésén, melyet a Transylvania Academy sportbázis műfüves pályáján rendeztek, a váradiak már a 13. percben betaláltak Sergiu Jurj révén (1–0). Az első félidő 36. percében a magyarországi légiós, Preklet Csaba is megszerezte első gólját piros-kék színekben (2–0). Alig telt el három perc, és egy másik új igazolás, Adrian Gîdea is betalált, kialakítva az első félidő végeredményét (3–0).

Az első félidő végén Sergiu Ciocan megsérült, és nem tudta folytatni. A középpályás kiesésével négyre bővült a maródiak listája a váradi csapatnál, Luca Tincău, Andrei Gal és Loren Ioviță szintén sérülés miatt nem bevethető jelenleg.

Fordulás után 5 perccel a Ciocan helyére beálló Florin Chitaș lőtt szépségdíjas szabadrúgásgólt a tizenhatos széléről (4–0). A 68. percben 5–0 lett az állás, miután a 18 éves Răzvan Săutiuț is feliratkozott a gólszerzők listájára. Az ötödik gólt követően visszavett a tempóból a Bihar FC, ezt kihasználva a vendégek is betaláltak. A károlyiak becsületgólját a fiatal Barth Kevin lőtte, miután Kinczel Ervinnel egy remek kényszerítőzéssel átjátszották a hazaiak védelmét (5–1).

Florin Farcaș vezetőedző elégedett volt csapata teljesítményével: „Jó meccset játszottunk, ahol szinte végig az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, és megpróbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Jó volt a dinamikánk, a széleken sikerült megbontsuk a Victoria védelmét, így rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani. Összességében elégedett vagyok, még akkor is, ha a csapat játékán még sokat kell dolgoznunk. Örülök, hogy a játékosok felértek arra a szintre, amit szerettünk volna, megvolt a ritmusuk és a játékkedvük a nagy fizikai igénybevétellel járó időszak után.”

A nagyváradi alakulat jövő szombaton, a Bihardiószegi SK ellen zárja a felkészülési mérkőzések sorozatát.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Nagykárolyi Victoria 5–1 (3–0).

G.: Jurj (13.), Preklet (36.), Gîdea (39.), Chitaș (50.), Săutiut (68.), illetve Barth (76).

Bihar FC: M. Pînzariu (R. Bob, 60.) – C. Jurj (R. Gunie, 70.), Preklet Cs. (Paublusztig T., 70.), A. Băican (S. Bactăr, 60.), Gagyi K. (R. Săutiuţ, 60.) – R. Farcaş (B. Vasile, 60.), V. Calugher (G. Cherman, 70.) – S. Ciocan (F. Chitaş, 46.), A. Moga (A. Vînău, 60.), A. Gîdea – S. Jurj (M. Hosu, 70.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Victoria: Fila – Ciul, Dunca, Negrea, E. Marina, Bîrle, Tilinger, Moldovan, D. Marina, Hosu, Haiduc.

Pályára lépett még: Mitracica, Villi – Negreanu, Barth, Kinczel, Nyilván, Vajda, Baior, Horváth. Vezetőedző: Marius Botan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában