Vízilabda

2024.01.08. 16:59

Vízilabda Eb: a döntetlen is elég a csoportelsőséghez

Második mérkőzését is megnyerte a 2024-es horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon a román válogatott.

Forrás: total-waterpolo.com

Jósa Attila

A hollandok elleni sikert követően a Trikolórok vasárnap 13–5 (6–1, 2–2, 2–1, 3–1) arányban verték Szlovéniát egy olyan mérkőzésen, melyet végig irányítottak. Az első negyed után 6–1-re elléptek Bogdan Rath tanítványai, a következő játékrészek kiegyensúlyozottabbak voltak, de Románia folyamatosan előnyben maradt.

A Nagyváradi VSK játékosa, Belényesi Dávid 19 percet töltött a medencében és egy góllal vette ki a részét a győzelemből. A keret másik Nagyváradi VSK játékosa, Váncsik Levente nem került bevetésre a szlovénok elleni mérkőzésen, míg a váradi születésű Silvian Colodrovschi ismét remekelt, két gólt szerzett és a mérkőzés legjobb játékosának is megválasztották.
A két meccs után százszázalékos mérleggel álló román válogatott a C csoport harmadik fordulójában Szlovákia ellen játszik. A mérkőzést ma délután 18.45 órától rendezik, Váncsikéknak pedig egy döntetlen is elég a csoportgyőzelemhez, miután a második körben a hollandok 17–6-ra legyőzték a szlovák alakulatot. A magyar válogatott tegnap lapzártánk után játszotta harmadik csoportmeccsét az olaszok ellen.

Hozták a papírformát

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően fölényes, 15 gólos győzelmet aratott a horvát csapat felett az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat nincs azonos szinten, a magyarok nagy fölényben vízilabdáztak, a horvátoknak azonos létszámban nem volt esélyük veszélyes akciót kialakítani. Az első negyedet 5–1-re nyerték a magyarok, akiknek a kapuját a negyed közepétől - először a tornán - Neszmély Boglárka védte, miután Magyari Aldát le kellett cserélni. Ráadásul Gurisatti Gréta szemsérülés miatt harcképtelenné vált. A második negyedben már féltucat magyar gól született, miközben a horvátok nem tudtak túljárni a fiatal magyar hálóőr eszén. A játék képe fordulás után sem változott, a végeredmény 17–2 lett a magyar csapat javára.
A magyarok tegnap este, lapzártánk után a csehekkel játszottak a nyolc közé jutásért. A papírforma alapján annak a találkozónak sem lehetett kérdéses a végkimenetele, várható sikere esetén a magyar válogatott ma az olaszokkal csatázik az elődöntőért.
A 13-16. helyért zajló mérkőzésen a román hölgyek Bulgária ellen játszottak és arattak kiütéses, 18–6 (6–1, 7–2, 3–2, 2–1) arányú győzelmet. A román csapatból Alina Olteanu 7, Ansastasia Melnicsuk 4, Szeghalmi Krisztina pedig 3 gólig jutott. A váradi lányok közül Nagy Debóra ezúttal kimaradt a meccsre nevezett keretből, Csáki Olíviának pedig egy eredménytelen lövési kísérlete volt a bolgárok ellen. A 13-14. helyért Románia ma Törökországgal játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában