Kosárlabda

2024.01.21. 20:37

Különösebb megerőltetés nélkül nyert a kosárcsapat

Győzelmével a VSK U a B-konferencia első helyéről, 14–2-es mérleggel jutott a TOP 10-be.

Fotó: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK U 91–77-re legyőzte szombaton a Râmnicu Vâlcea-i SK csapatát a férfi Kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának utolsó fordulójában, az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

A váradiak már az első negyedben 18 pontos előnyre tettek szert, a következő három játékrészben pedig megelégedtek azzal, hogy tartották előnyüket, csökkentve a támadójáték intenzitását. A találkozónak nem volt tétje a B-konferencia végső helyezései szempontjából, ez pedig érződött a játékosok hozzáállásán, Cristian Achim viszont pályára küldhette a keret kevesebb szerepet kapó kosárlabdázóit is.

A VSK U játékosai közül a csapatkapitány Bobe Nicolescu 20 pontot szerzett, Erick Neal 18 pontot, 10 asszisztot és 5 lepattanót tett hozzá a sikerhez. A kevesebb játékperce ellenére Kris Richard 11 ponttal, míg Donatas Tarolis 10 ponttal és 6 lepattanóval zárt. Győzelmével a VSK U a B-konferencia első helyéről, 14–2-es mérleggel jutott a TOP 10-be. A piros-kékek 6–2-es összesítéssel kezdik a bajnokság második szakaszát, és január 29-én játsszák első mérkőzésüket idegenben, a Bukaresti Rapid csarnokában. Ezt megelőzően szerdán, január 24-én, 19 órától a Vörös Oroszlánok a ZZ Leiden csapatát fogadják a FIBA Európa-kupában. A hollandok elleni mérkőzést a Nagyvárad Arénában rendezik.

Mestermérleg

„Ezt a meccset meg kellett nyernünk, még akkor is, ha ez nem számított a helyezésünk szempontjából a bajnokságban. Tisztelnünk kellett magunkat, a közönségünket, a bajnoki kiírást és az ellenfelünket, arról nem is beszélve, hogy egy győzelem után könnyebb lesz kiheverni a hétközi hosszabbításos vereséget. Gratulálok a Râmnicu Vâlcea csapatának! Remekül játszottak, sokkal jobban, mint az a tabellán elfoglalt helyük alapján várható lenne. További sikereket kívánok nekik. Bizonyos értelemben most kezdődnek a nagy téttel bíró mérkőzések. A célunk az, hogy a TOP 10-ben az első négyben végezzünk, mivel ez biztosítaná a hazai pálya előnyét a rájátszás első fordulójában” – nyilatkozta a szombat esti meccs után Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Antonio Alexe Sportcsarnok, 1700 néző.

Nagyváradi VSK U – Râmnicu Vâlcea-i SK 91–77 (30–15, 24–26, 17–16, 20–20)

VSK U: Richard 11, Tarolis 10, Neal 18, Freeman 9, Nicolescu 20, T. Gheorghe, Gotcher 7, Arledge 6, Năstruț 2, Baciu 8. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vâlcea: Rotaru 10, Branch 15, A. Vlad 9, Bezbradica 15, Solopa 11, Blidaru, Paunovic 7, Olisemeka 8, Ciucă 2. Vezetőedző: Hristu Șapera.

Vezette: Cristian Trofim, Vlad Potra és Ioan Moraru.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában