Kosárlabda

2024.01.07. 20:05

Az élen zárja az alapszakaszt a Nagyváradi VSK U

A Nagyváradi VSK U 92–72-re legyőzte hazai környezetben a Ploiești Petrolul alakulatát a kosárlabda Nemzeti Liga 16. fordulójában, ezzel bebiztosította első helyét a bajnokság alapszakaszának B csoportjában.

Forrás: Nagyváradi VSK U

Szakács Dávid

A marosvásárhelyi vereséget követően a Vörös Oroszlánok a hazai drukkerek előtt ki akarták köszörülni a becsületükön esett csorbát, így óriási elánnal vágtak neki a találkozónak a pontvadászat utolsó előtti helyén áll Petrolul ellen. A Nagyvárad 34-23-ra nyerte az első negyedet, miután támadásban hatékony játékot mutatott, ám védekezésben végig felületes volt. A második játékrészben a váradiak növelték a különbséget az eredményjelzőn, és a félidőre egy megnyugtató 53-37-es előnnyel vonulhattak.

A folytatásban viszont a VSK U kosarasai, mintha az öltözőben ragadtak volna, ugyanis a ploieștieknek sikerült 11 pontot lefaragniuk a hátrányukból, így az állás csupán 67–60 volt a hazaiak javára az utolsó 10 perc előtt. A végjátékban szerencsére minden visszatért a normális kerékvágásba, és a Várad végül 92–72-re megnyerte a találkozót Cătălin Baciu, illetve Donatas Tarolis kosarainak hála. A Ploiești felett aratott győzelemmel Cristian Achim legénysége két fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét az alapszakasz B csoportjának pontvadászatában.

„Nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel. Úgy tűnik, hogy az ünnepek egyáltalán nem kedveztek nekünk. Néhány játékosból hiányzik az erőfeszítés és a csapat iránti elkötelezettség. Messze vagyunk attól a formánktól, amiben decemberben voltunk. Ha Olaszországban is így fogunk játszani, akkor 125 pontot fogunk kapni. A Varese támadójátékban komoly erőt képvisel az Európa-kupában. Ha továbbra is ilyen szinten védekezünk, mint ahogyan az elmúlt két meccsen, akkor esélyünk sem lesz ellenük.” – nyilatkozta a lefújást követően Achim.

„Szerény teljesítménnyel zártuk 2023-at, ezért az új naptári évet igyekeztünk pozitívabban kezdeni. Úgy gondolom a koncentrációnk a helyén volt, még akkor is, ha voltak olyan pillanatok a találkozó folyamán amikor nem voltunk a helyzet magaslatán. Összességben nézve jó felkészülési mérkőzés volt a mostani az olaszok elleni összecsapásra.” – jelentette ki Baciu.

 

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Ploiești Petrolul 92-72 (34-23, 19-14, 14-23, 25-12)

Nagyvárad Aréna, 2151 néző

VSK U: K. Richard 4, Tarolis 14, Neal 17, Freeman 6, Nicolescu 12, T. Gheorghe 3, Schmidt, Gotcher 5, Arledge, Pearson 11, Baciu 20. Vezetőedző: Cristian Achim.

Petrolul: Funderburk Jr. 15, Carpenter 9, Diaconescu 2, Brkic 14, C. Dinu 3, Henry 2, R. Johnson Jr. 12, B. Popa 3, Corpodean 12, Negoițescu. Vezetőedző: Mihai Popa.

Játékvezetők: Bogdan Podar, Bukuresti László, Tudor Crișan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában