Kosárlabda

2023.12.10. 19:31

VSK U: újabb fölényes győzelem

Sorozatban kilencedik győzelmét aratta szombat este a Nagyvárad Arénában a VSK U férfi kosárlabdacsapata.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Bár a szombat esti bajnoki mérkőzés előtt nem tudtak edzeni, sőt, még a vendégcsapatnál is később érkeztek Váradra, miután a repülőgépük késett hazafelé Hollandiából, ahol szerda este a FIBA Európa-kupában játszottak, a Nagyváradi VSK U simán győzött a Krajovai SCM U ellen a Nemzeti Liga 12. fordulójában. Ezúttal a Neal, Richard, Pearson, Tarolis és Baciu alkotta összeállításban vágott neki a mérkőzésnek a váradi csapat. A piros-kékek nehezen lendültek játékba, az első negyedben 12 labdát is elszórtak, ennek ellenére 18–12-es előnnyel vonulhattak az oldalvonal mellé az első 10 perc letelte után. A vendégek a második negyedben sem tudtak felnőni a feladathoz, bár a VSK U védekezése nem mindig állt a helyzet magaslatán, a krajovaiak mindössze 29 százalékos hatékonysággal dobtak akcióból, így a különbség folyamatosan nőtt a két alakulat között. Félidőben 36–27 állt az eredményjelzőn, a 9 pontos előny pedig megmaradt a záró negyed előtt is, miután a látványos harmadik negyedben mindkét csapat egyaránt 26 pontig jutott.

A negyedik negyed elején a Vörös Oroszlánok egy 17–6-es sorozattal gyakorlatilag eldöntötték a pontok sorsát. A 20 pontos előny birtokában Cristian Achim a mérkőzésre nevezett fiataloknak is lehetőséget adott a szereplésre, így végül 11 váradi kosaras is feliratkozhatott a pontszerzők közé. Nijal Pearson 20 pontot és 4 asszisztot jegyzett szombat este, Toddrick Gotcher 16 pontot tett hozzá a sikerhez, Donatas Tarolis és Jon Arledge pedig egyenként 9 pontot a 90–73-as VSK U sikert hozó találkozón. A győzelemnek köszönhetően a váradi kosárlabdacsapat 9-1-es mérleggel az első helyre lépett előre a B csoportban. A következő mérkőzést szerdán 19 órától rendezik a Nagyvárad Arénában. Az ellenfél a Niners Chemnitz, a német bajnokság jelenlegi listavezetője.

Mestermérleg

„Először is gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Nehéz körülmények között jött ez a siker. Különösen a hollandiai meccs utáni hazautazás körülményeire gondolok. A mai mérkőzésen a győzelem és a sérülések elkerülése volt a cél. Most már elmondhatom, hogy mindkét célt teljesítettük. Az is örömteli, hogy sikerül folytatnunk a győzelmi sorozatunkat. Kilenc győzelmünk van zsinórban. Szerdán egy nagyon-nagyon kemény mérkőzés vár ránk az európai porondon, hiszen a Bundesliga első helyezettje ellen játszunk. Nagy kihívás lesz ez a csapatunk számára. Kemény csatára számítok, elsősorban fizikális szempontból, mert a Chemnitznek ebben a tekintetben félelmetes játékosai vannak.” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristian Achim.

JEGYZŐKÖNYV

VSK U – Krajovai SCM 90–73 (18–12, 17–15, 26–26, 29–20).

Nagyvárad Aréna, 2500 néző.

VSK U: K. Richard 7, D. Tarolis 9, E. Neal 4, N. Pearson 20, C. Baciu 6, T. Gheorghe 4, L. Freeman 4, T. Gotcher 16, J. Arledge 9, M. Schmidt, L. Năstruț 3, B. Nicolescu 8. Vezetőedző: Cristian Achim.

SCM U: M. Freeman 16, P. Krutous 6, A. Casale 14, B. Țîbîrnă 11, V. Zotov 12, Green 5, A. Agapie 3, M. Milovanovic. Vezetőedző: Vitalij Stepanovszki.

Vezette: Bogdan Podar, Bukuresti László és Dragoș Nicolae.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában