Vereség

2023.12.10. 19:18

Nem jutott a negyeddöntőbe sem a magyar, sem a román válogatott

A magyar kézilabda-válogatott kikapott a Svédországtól 26–22-re, míg Románia 32–28-ra legyőzte Japánt, ám mégis mindkét csapat már a középdöntőben kiesett a dán-svéd-norvég közös rendezésű világbajnokságon.

Forrás: Illyés Tibor

Szakács Dávid

A magyar válogatott két pontot vitt magával a világbajnokság középdöntőjébe, így lépéshátrányban voltak riválisaikkal szemben. Az A főcsoport első mérkőzésén a magyarok hozták a kötelezőt, legyőzték Szenegált 30–20-ra, így a továbbjutás sorsa a svédek elleni összecsapáson dőlt el. A magyar lányok a házigazdákkal szemben kiválóan kezdték az első félidőt, miután sikerült ellógjanak három ponttal (11–8). A játékrész utolsó pár percében viszont a skandinávok faragtak a hátrányukból, így a szünetre csupán egygólos magyar előnnyel mentek a felek (11–10).

Svéd kiállítással és kimaradt magyar lehetőséggel kezdődött a második félidő, majd a skandináv egyenlítést követően hosszú idő után a vezetést is megszerezték a hazaiak és megkezdték kiépíteni az előnyüket a magyar együttessel szemben (15–21). Az utolsó öt percben Magyarország mindent egy lapra feltéve támadott, viszont a hazaiak a második félidei remek teljesítményüknek köszönhetően végül négy góllal nyertek (22–26), így már biztos negyeddöntősök, míg a magyar együttes már matematikailag sem juthat a legjobb nyolc közé. A holnapi, horvátok elleni összecsapásnak (M4 Sport 19 órától) azonban így is nagy tétje van, hiszen csak győzelemmel lenne esély a 9. hely megszerzésére, ami még olimpiai selejtezőt érhet.

A román válogatott hasonlóan a magyarhoz két egységet hozott a középdöntőbe. Az első találkozójukon az esélyesebb Németországgal csaptak össze. A trikolórok az első félidőben jobbak voltak a németeknél (12–9), ám a második játékrészben a németek szépen lassan átvették az irányítást és végül 24–22-re nyertek, így minimálisra csökkent az esélye a románoknak a továbbjutáshoz.

A következő csoportmeccsükön a románok javítottak a helyzetünk és legyőzték Japánt 32–28-ra, ám a dánok és a németek esélyesekhez méltóan megverték a lengyeleket és a szerbeket, Románia ezzel kiesett. A román lányok utolsó mérkőzésükön Lengyelország ellen lépnek pályára holnap 19 órától, ahol már egy döntetlen is elegendő ahhoz, hogy versenyben maradjanak a világbajnokság 9. pozíciójáért. A találkozót a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában