Sport

2023.12.07. 15:25

Kiértékelte az őszi idényt a Bihar FC szakmai stábja

Idei utolsó sajtótájékoztatóját tartotta meg a Nagyváradi Bihar FC csütörtök délelőtt, melyen George Tătar klubelnök, Florin Farcaș vezetőedző, Dorin Mihuț másodedző, illetve Vlad Ghețe kapusedző beszélt a csapat idei teljesítményéről.

Fotó: Teodor Biriș

Szakács Dávid

Az év utolsó sajtótájékoztatója George Tătar szavaival kezdődött, aki elmondta, hogy sikeres hat hónapon vannak túl, ugyanis a harmadosztályban szereplő száz együttes közül csupán a Bihar FC maradt veretlen, ráadásul a Román Kupában is eljutottak a csoportkörig, ahol olyan elsőosztályú gárdákkal mérkőzhettek meg, mint a FCSB és a Bukaresti Dinamo. Tătar ezen kívül beszélt még a klub idei költségvetéséről, illetve a bérletesekről. „Az idei szezonban körülbelül 6400 bérletet adtunk el, igaz ezekhez a számokhoz nagyban hozzájárult a Román Kupában való kiváló szereplés. A csapat a kupamenetelésért a Román Labdarúgó-szövetségtől 18 ezer eurót fog kapni” – nyilatkozta a klubelnök.
„Nagy részben elégedettek lehetünk az őszi produkciónkkal, mivel hat pontos előnyünk van a pontvadászatban, ám ez nem azt jelenti, hogy minden tökéletes volt a játékunkban. Ki fogjuk elemezni a hibáinkat és jövőre még jobbak leszünk” – jelentette ki Florin Farcaș. Dorin Mihuț szerint a váradi alakulat nehéz és mozgalmas őszön van túl, és reméli, hogy nem csak a téli szünetben, hanem az osztályozó előtt is az első helyen fognak zárni a tabellán. „A kapusainkkal elégedettek vagyunk, fiatalok, ambiciózusak és minden edzésen keményen dolgoznak, hogy az együttest magasabb szintre juttassák” – mondta Vlad Ghețe.
A szerdai Román Kupa vereséggel kapcsolatban a nagyváradiak vezetőedzője elmondta, hogy a zilahi találkozó egy teszt volt a játékosok számára, mondhatni egy edzés az osztályozóra való felkészülésre, ugyanis tudják jól, hasonló kaliberű gárdákkal fognak szembenézni ott is, ha sikerül az első két pozícióban zárni a felsőházban. „A játékosok motivációjával nem volt gond, egyszerűen nem ment nekünk a játék a Zilah ellen. A keret ezen a héten még tart edzéseket, és majd január 10-én folytatjuk a felkészülést a szezon hátralévő részére. Jelenleg nyolc barátságos mérkőzést terveztünk be januárra és februárra” – közölte Farcaș.
Végül, de nem utolsó sorban a Bihar FC elnöke tájékoztatta az egybegyűltek arról, hogy hétvégén (december 9–10.) másodszor rendezik meg az Antonio Alexe Sportcsarnokban a klub által szervezet Karácsony Kupát, ahol a megye utánpótlás egyesületei mérkőznek meg egymással az U8, U9, U10, illetve az U11-es korosztályokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában