Sport

2023.12.20. 11:38

A Piteşti legyőzésével az alapszakasz élére állt a Nagyvárad

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata 95–79-re nyert idegenben a Piteşti Argeş otthonában a Nemzeti Liga 13. fordulójában, ezzel a Vörös Oroszlánok átvették a vezetést az alapszakasz B csoportjában.

Fotó: Dan Ille

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK U kosárlabdázói szemében óriási tétje volt a találkozónak, ugyanis egy győzelem esetén átvennék a vezetést az alapszakasz pontvadászatában. A piros-kékeknél visszatért a csapatba Eric Neal, aki a Niners Chemnitz FIBA Európa-kupa mérkőzés előtt sérült le. A váradiak kiválóan álltak bele az összecsapásba, és már az első öt percben tízpontos előnyre tettek szert, amihez a negyed végéig még négy egységet rápakoltak, így az állás 27–13 volt a vendégeknek. A második játékrészben a VSK U képes volt tovább növelni előnyét (28–49), ám a szünetig az Argeş hét pontot faragott a hátrányából (35–49). A folytatásban a nagyváradiak játékintenzitása csökkent, így a hazaiaknak sikerült 11 egységre megközelíteniük ellenfelüket (60–71). Az utolsó tíz percben viszont megmutatkozott a két együttes közötti különbség, miután Neal, Tarolis és Baciu egymás után találtak be a piteşti-ek gyűrűjébe. A végeredmény 95–79 lett a Nagyvárad javára, ezzel átvette a vezetést a tabellán a Piteşti-től az alapszakasz B csoportjában. A Vörös Oroszlánok és a mérkőzés legjobbja a sérüléséből visszatérő Eric Neal lett, aki 20 pontot szerzett, illetve öt asszisztot osztott ki a 40 perc alatt. Donatas Tarolis 17, Nijal Pearson 16, míg Cătălin Baciu 13 egységgel segítette győzelemhez együttesét. Cristian Achim tanítványai karácsony előtt még pályára lépnek a bajnokságban szombaton 18 órától, ellenfelük a pontvadászat ötödik helyén tanyázó Konstancai VSK lesz hazai környezetben.

Jegyzőkönyv

Piteşti Argeş – Nagyváradi VSK U 79-95 (13-27, 22-22, 25-22, 19-24) 
Piteşti Sportcsarnok, 3100 néző 
Argeş: T. Fometescu 2, Ioniţă, Allen-Williams 18, Gavrilă 5, Jevtovic, Smith, Andrieş 6, Douvier 2, Kelly 11, Chiţu 8. Vezetőedző: Nebojsa Vidic 
VSK U: K. Richard 8, Tarolis 17, Neal 20, T. Gheorghe 3, Freeman 12, Schmidt, Gotcher, Pearson 16, Năstruţ, Nicolescu 6, Baciu 13. Vezetőedző: Crstian Achim 
Játékvezetők: Marius Ciulin, Alexandra Stan, Bukuresti Loránd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában