Kosárlabda

2023.11.21. 17:38

Nincs több hibázási lehetőségük a nagyváradi kosarasoknak

A Nagyváradi VSK U hazai környezetben fogadja ma este 19 órától a Varsói Legia csapatát a FIBA Európa-Kupa csoportkörének utolsó fordulójában. Az összecsapást a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

Forrás: FIBA.basketball

Szakács Dávid 

Óriási tétje van a Nagyváradi VSK U ma esti találkozójának a Varsói Legia ellen, ugyanis egy győzelem esetén benne lenne a legjobb hat csoportmásodik között, és továbbjutna a legjobb 16 együttes közé az Európa-Kupában. Az viszont szinte biztos, hogy a lengyelek elleni vereség a Cristian Achim által irányított csapat számára az európai kupaporondról való kiesést jelentené. A váradiak eddig három győzelemmel és két vereséggel állnak a csoportjukban, miután kétszer megverték a finn Kataja gárdáját, illetve egyszer idegenben a felvidéki Lévai Patrioti alakulatát. A varsóiakkal szemben Lengyelországban a VSK U 90–79- re kikapott, ám a piros-kék szerencséjére ellenfelük már biztosan továbbjutott az első helyen, így van némi esély arra, hogy nem fogják teljesen komolyan venni a találkozót. A Vörös Oroszlánok jelenleg ötmeccses győzelmi sorozatban vannak, utoljára pont az előbb említett lengyelországi meccsen szenvedtek vereséget. A nagyváradiaknál a hosszabb sérüléssel bajlódó Nikola Markovic helyett a frissen igazolt libanoni-amerikai kettős állampolgár, Jonathan Arledge fog szerepelni. Arledge-nak ez lesz az első mérkőzése a váradi klub színeiben. A Legia teljes létszámmal utazik Nagyváradra. A keretükben szereplő összes játékos egészséges, és semmi jel nem utal arra, hogy bárkit is pihentetnének a mai összecsapáson. A nagyváradi kosárlabda-rajongók az Európa-Kupa idei szezonjának legjobb pontszerzőjét láthatják majd a pályán, ugyanis a varsóiak kosárlabdázója, az amerikai Christian Vital az eddigi négy mérkőzésén átlagosan 22,5 pontot dobott. A vendégek további játékosai közül Aric Holman, PJ Pipes, Ray Cowels, Michal Kolenda, illetve Marcel Ponitka is fontos láncszem Wojciech Kamiński vezetőedző együttesében. Az szurkolóknak az eventbook.ro weboldalon van lehetőség jegyet venni a sorsdöntő találkozóra. A Nagyvárad Arénában rendezett mérkőzést a Digi Sport 3, illetve online a YouTube-on, a FIBA The Basketball Channel is élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában