Mérkőzés

2023.11.01. 15:36

Harmadszor nyert az idei szezonban a váradi röplabdacsapat

A Nagyváradi Egyetem SK 3–0-ra nyert a most feljutott Karánsebesi VSK otthonában a román női röplabdabajnokság második vonalában, megszerezve harmadik győzelmüket az idényben.

Forrás: Nagyváradi Egyetem SK

Szakács Dávid

A nagyváradi női röplabdacsapat Karánsebesben szenvedett az első harmadban, a hazaiak tökéletes védekezése révén már 23–21-re is vezettek. Ekkor a váradiak vezetőedzője, Szabó-Alexi Mariana időt kért a játékvezetőtől. Az egyperces edzői beszéd jó hatással volt a játékosokra, ugyanis az adogatásokban remeklő Alexandra Breban, illetve a rutinos Iuliana Fîcă, Anca Pașca és Giulia Blaj támadásainak köszönhetően a Nagyvárad megfordította az eredményt és végül 25–23-ra megnyerték a szettet.

A második, illetve a harmadik játékrészt már kontrollálták a vendégek, mindkét menetben végig 4–5 pontos előnyben voltak ellenfelükkel szemben, és végül 3–0-ra nyerték az összecsapást. A fiatal játékosok közül Ilinca Știrbu és Keresztesi Alexandra emelkedett ki, akik az utóbbi időben meccsről-meccsre igazolják a beléjük vetett bizalmat.

„A védelemben Știrbu és Keresztesi kiváló szinkronban játszottak és egyfolytában segítették a többieket. A szereplésük mutatja, hogy jól beilleszkedtek a csapatnak a játékrendszerébe” – közölte egy sajtónyilatkozatban az Egyetem SK vezetősége.

A következő fordulóban, az Egyetem SK hazai környezetben fogadja majd a Temesvéri Poli alakulatát, mellyel azonos pontszámmal állnak a tabellán. A mérkőzésre a Nagyváradi Egyetem csarnokában kerül sor, november 4-én, szombaton 13 órától. A találkozót a klub hivatalos Facebook-oldalán élőben is lehet majd követni.

Jegyzőkönyv

Karánsebesi VSK – Nagyváradi Egyetem SK 0–3 (23–25, 19–25, 20–25)

Egyetemi SK: Fîcă Iuliana (csapatkapitány), Pașca Anca, Nistor Popovici Rossana, Știrbu Ilinca, Haidu Roxana, Breban Alexandra, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra, Pura Mădălina, Keresztesi Alexandra, Nagy Nóra, Gagyi Emese, Lăscuț Nicola, Szabó-Alexi Daria. Vezetőedző: Szabó-Alexi Mariana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában