Gratulálunk!

2023.10.31. 14:51

Európa-bajnokok lábteniszben a nagyszalontaiak

Ciprus, pontosabban Famagusta városa adott otthont október 24. és 27. között a Lábtenisz Európa-bajnokságnak, ahol öt nagyszalontai (Alex Sorean, Andreea Neag, Marc Bence, Suciu David és Halász Dániel) sportoló képviselte Romániát.

Forrás: Nagyszalontai Tengo SK

Szakács Dávid

A kontinensviadalon a román válogatott Frederico Da Luz Tavares (a Román Lábtenisz-szövetség és megyei szövetségek elnöke) vezetésével mind a 13 aranyérmet sikerült begyűjtsék a felnőtt férfi és női, illetve az U21-es kategóriákban. A Cipruson megrendezett Európa-bajnokságon Románia mellett Magyarország, Szlovákia, Moldova, Törökország, Azerbajdzsán, Albánia, Dánia, Franciaország, Olaszország, illetve a házigazda tengósai szálltak harcba egymással. A román csapat mögött Moldova zárt a második helyen az éremtáblázaton (7 ezüst, 5 bronz).

A nagyszalontai Alex Sorean, aki ebben az idényben a román bajnokságban a Szlatinai VSK színeiben versenyez (az elmúlt három kiírás bajnoka), ötszörös Európa-bajnokságon lett, miután mind férfi egyesben, mind párosban és hármasban, valamint vegyes párosban és hármasban a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A Nagyszalontai Tengo Sportklubból négyen szerepeltek a tornán, Andreea Neag, Marc Bence, Suciu David és Halász Dániel személyében. Neag négy aranyérmet nyert, kettőt a felnőtteknél, illetve egyet-egyet az U21-es vegyes párosban és hármasban. Az legutolsó kategóriában, a vegyes hármasban a fiatal lábteniszezőnő Marc Bence, Suciu David, illetve Halász Dániellel karöltve hódították el kontinenstorna első pozícióját.

„Ezek a kiváló eredmények, amit az Európa-bajnokságon elértünk megkoronázták a 2023-as idényt a klubunk és városunk számára. Még, ha Alex már a szlatinai együttes színeiben is szerepel, mi akkor is büszkék vagyunk az öt Európa-bajnoki címére, illetve a mi sportolóink által szerzett további aranyérmekre is. Nagyszalonta ezzel felkerült az európai lábtenisz térképére” - nyilatkozta Vasile Sorean, a Nagyszalontai Tengo SK elnöke és edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában