UEFA

2023.10.04. 16:23

BL: a Real Madrid nyerte a játéknap rangadóját

Az UEFA Bajnokok Ligája második csoportmérkőzésének keddi napján a Real Madrid a regnáló olasz bajnok Napoli otthonába vendégeskedett, ám rajtuk kívül pályára lépett még az este folyamán a Bayern München, az Arsenal, illetve a Manchester United is.

Forrás: SSC Napoli

Szakács Dávid

A Diego Armando Maradona Stadionban rendezett összecsapás a Real veszélyes támadásaival indult, ám mégis a 19. percben a Nápoly szerezte meg a vezetést Ostigard fejesével (1–0). A madridiak válaszára nem kellett sokat várni, egy hazai labdavesztést követően Vinicius Jr. kiegyenlített (1–1). A Királyi Gárda percekkel később megfordította az eredményt, Bellingham elképesztő félpályáról induló szólójával (2–1). A második félidő elején egy kezezést követően büntetőhöz jutottak az olaszok, amit Zielinski higgadtan váltott gólra (2–2). A meccs utolsó fél órája izgalmasra sikeredett, ám végül spanyolok örülhettek, Valverde távoli rakétájára Meret, a Napoli hálóőre csupán beleérni tudott, hárítani viszont nem (2–3). A csoport másik mérkőzésen az Union Berlin otthon 3–2-re kikapott a Braga ellen.

Az A kvartettben óriási meglepetésre a Galatasaray 3–2-re diadalmaskodott az Old Traffordon a Manchester Uniteddal szemben, úgy, hogy a Vörös Ördögök kétszer is vezettek a találkozón. A Bayern München is szenvedett a saját mérkőzésen a Koppenhága ellen, miután a dánok az 56. percben előnybe kerültek Lerager révén (1–0). A bajorok viszont reagáltak a kapott gólra Musiala és Tel góljaival, megnyerve a meccset (1–2).

A B csoportban az Arsenal, hasonlóan a Unitedhoz előnyből kapott ki a Lens otthonában. Az angolok gólját a 14. percben Gabriel Jesus szerezte, míg a franciáknál Thomasson és Wahi talált ellenfele hálójába (2–1). A PSV Eindhoven hazai környezetben az utolsó pillanatban hozta döntetlenre a Sevilla elleni összecsapását (2–2).

Az Inter a D jelzésű csoportban Thuram találatával 1–0-ra legyőzte a Benfica alakulatát egy szoros összecsapást követően, míg a Real Sociedad idegenben 2–0-ra nyert a Salzburggal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában