Sport

2023.09.06. 18:09

Román Kupa: sztárcsapatok jönnek Váradra

A bukaresti Labdarúgás Házában rendezték szerda délután a 2023-2024-es Román Kupa-csoportkör sorsolását.

Forrás: FRF

Jósa Attila

A csoportkörben részt vevő 24 csapatot 3 csoportba osztották, a Bihar FC a harmadik kalapba került. A 24 érintett csapat közül 16 a rájátszás megnyerése után, további 8 pedig az előző idényben elfoglalt helyezése után kvalifikálta magát a Román Kupa csoportkörébe. A váradi piros-kékek három ütközetet is sikeresen megvívtak a csoportkörbe jutásért, ráadásul ezeken a mérkőzéseken gólt sem kaptak Florin Farcaș vezetőedző tanítványai: a Félixfürdői Lotus ellen 3–0-ra, a Kolozsvári Sănătatea ellen 2–0-ra, az Argeș FC ellen pedig 1–0-ra nyert a Bihar FC.
A sorsoláson a csapatok neveit a román labdarúgás kiemelkedő alakjai, Miodrag Belodedici, Lucian Sânmărtean és Marius Niculae húzták ki a gömbökből. Az egykori válogatott klasszisok nem bántak „kesztyűs kézzel” a Bihar FC alakulatával, a váradiak a C jelzésű csoportba kerültek, a román labdarúgás legnépszerűbb és legeredményesebb csapatai mellé. A C csoport összetétele: FCSB, Krajovai FCU 1948, Bukaresti Dinamo, Galaci Oțelul, Zilahi SCM, Nagyváradi Bihar FC. A csoportkör szeptember 27-én kezdődik.

A csoport: Sepsi OSK, Ploiești Petrolul, Hermannstadt, Tirgovicsi Chindia, Vajdahunyadi Corvinul, Pécskai Progresul.
B csoport: Bukaresti Rapid, Kolozsvári CFR, Kolozsvári U, Botosán FC, Bukaresti CSA Steaua, Alexandriai VSK.
D csoport: Konstancai Farul, Krajovai Universitatea, Aradi UTA, Voluntari FC, Bodzavásári Gloria, Tunari SK.

Sajátos lebonyolítás

Minden urnából két-két együttes került egy csoportba, a túlbonyolított versenykiírás szerint pedig mindhárom kalapból érkezővel játszik mindenki egy-egy találkozót. Azaz hiába szerepel hat csapat egy csoportban, a továbbjutás mindössze három fordulóban fog eldőlni. A nagyváradiak a sorsolás szeszélyének hála így sem maradtak közönségcsalogató ellenfelek nélkül, a szeptember 27-én megrendezésre kerülő első fordulóban a Steaua név használatától 2017-ben bírósági döntés után megfosztott Bukaresti FCSB gárdája látogat Nagyváradra. A második fordulóban a szebb napokat látott, a tavalyi idényben a másodosztály „poklát” is megjárt, ennek ellenére hatamas szurkolótáborral rendelkező Bukaresti Dinamo érkezik a Bodola Gyula Stadionba (november 1.), míg a csoportkört Zilahon zárja a Bihar FC december 6-án.
A sorsolás után szinte biztosra vehető, hogy a televíziós jogtulajdonosok az esti órákra fogják kitűzni a Bihar FC hazai mérkőzéseit. A klub legutóbbi sajtótájékoztatóján George Tătar, a klub elnöke elmondta, tárgyalnak egy mobil berendezés bérlésével kapcsolatban, így több évtized után újra villanyfényes mérkőzéseket rendezhetnének a Bodola Gyula Stadionban.
Meg nem erősített információink szerint a berendezés bérlése 60 ezer euróba kerül egy-egy alkalomra, ami a jelenleg 11 ezer néző befogadására alkalmas aréna esetében, telt házzal számolva 30 lejes jegyárakkal tehetné nagyjából „nullszadóssá” a klub befektetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában