Nyitómeccs

2023.09.25. 17:15

Kitört a fociláz Nagyváradon

A labdarúgó Román Kupa csoportkörének nyitómeccsén a piros-kékek a FCSB csapatát fogadják szerdán 21 órától a Bodola Gyula Stadionban.

Jósa Attila

A nagyváradi együttes hétfőn a Bodola Gyula Stadion sajtótermében tartott sajtótájékoztatót, melyen jelen volt George Tătar, a klub elnöke, Florin Farcaș vezetőedző, valamint Ricardo Farcaș, a Bihar FC csapatkapitánya. Tătar elmondta, hogy a nézők már két órával a mérkőzés kezdete előtt bejuthatnak a stadionba: „19 órától megnyílnak a stadion kapui. Öt kapu lesz nyitva, de arra kérem a nézőket, hogy érkezzenek minél korábban”. A klubvezető ismételten elmondta, mennyire büszke arra, hogy közel 7000 bérletet sikerült értékesítsenek, így ebben a tekintetben az összes romániai labdarúgóklubot sikerült megelőzzék idén.

A bukaresti sztárcsapat elleni mérkőzésre már nem lehet jegyet kapni, csütörtökön alig egy óra alatt elkapkodták a tiketteket a stadion jegypénztáránál, online pedig még ennél is gyorsabban, mindössze egy perc alatt (!) felvásárolták az Eventbook.ro oldalán forgalomba hozott 700 darab belépőt. Tătar fontosnak tartotta kiemelni, a bérletek és a jegyek nem helyre szólóak, így mindenki oda ülhet a stadionban, ahol helyet talál. A Bihar FC elnöke a beléptetéssel kapcsolatban elmondta, hogy a jegyeket és bérleteket a bejáratnál egy szoftver segítségével fogják beolvasni, így ugyanazzal a vonalkóddal vagy QR-kóddal senki sem léphet be többször.

Villanyfényes edzés

A Bihar FC játékosai hétfőn 21 órától tartották az első esti edzésüket, ezt kedden megismétli a gárda, mint azt Florin Farcaș vezetőedző elmondta, játékosai többsége még nem játszott villanyfényes mérkőzésen. „Különleges nap lesz a szerdai a Bihar megyei labdarúgás számára. A Bihar FC 20 éve nem játszott ilyen csapatokkal Nagyváradon, tényleg nagyszerű dolog ez, amit a játékosaink a csoportkörbe jutással elértek.” A szakvezető kitért a bukaresti csapatra is, miután a FCSB vasárnap este 5–2-es győzelmet aratott Sepsiszentgyörgyön a Szuperligában: „Nem a győzelem lepett meg, hanem az, hogy az FCSB 5 gólt lőtt egy olyan csapat ellen, amelyik nagyon ritkán kap gólt hazai pályán. Ennek persze nagy jelentősége nincs számunkra, mi egy kiscsapat vagyunk, de nagy szívvel. Teljes odaadást várok a srácoktól, ha a hozzáállással nem lesz gond, jól szervezetten képesek leszünk lezárni a passzsávokat, akkor elégedetten távozhat majd a stadiont megtöltő közönség.”

Ricardo Farcaș csapatkapitány, a vezetőedző Florin Farcaș fia felelevenítette, hogy a korosztályos válogatottakban számos, jelenleg a FCSB csapatánál szereplő labdarúgóval játszott egy csapatban. „Ștefan Târnovanut, Octavian Popescut, Mihai Lixandrut és David Miculescut személyesen is jól ismerem, hiszen egy csapatban játszottunk, utóbbi édesapja, Valentin Miculescu ráadásul a Bihar FC öltözőjét osztotta meg édesapámmal a kétezres évek elején. A Szuperliga legjobb formában lévő csapatát fogadjuk, nehéz meccs lesz, de reméljük, hogy fel tudunk nőni ellenfelünk szintjére, és sikerül pontot vagy pontokat szereznünk az első csoportmeccsen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában