Bokszklub

2023.09.13. 14:45

Három aranyérem a női ökölvívó bajnokságon

Forrás: Facebook

Szakács Dávid

A năvodari sportcsarnok adott otthont a kadét, a junior, az ifjúsági, illetve a felnőtt női ökölvívó országos bajnokságnak szeptember 4-10. között. Az ország 50 klubjából több mint 300 bokszoló lépett ringbe, Bihar megyét a nagyszalontai Basti Box és az élesdi bokszklub ökölvívói képviselték. A Basti Boxnál, a többszörös országos bajnok Roxana Hamza aranyérmet nyert az 52 kg-os felnőtt kategóriában. Rajta kívül az idei ploieşti-i Európa-bajnokságon bronzérmes Tatu Emília került a dobogó legfelső fokára a 75 kg-osok juniorok versenyszámában, míg az 52kg-os ifjúságiaknál Daniela Gabor révén egy bronzérmet is megkaparintottak.

A versenyen a nagyszalontaiakon kívül az élesdiek is aranyéremmel utaztak haza Năvodariból. Clarisa Scurt az 50 kg-osok junior kategóriájában végzett az élen, miután az elődöntőben legyőzte a fő esélyest, aki egyben a román válogatottnak a tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában