Sport

2023.09.26. 17:21

És lőn világosság: kigyulladtak a fények a Bodola Gyula Stadionban

Véget ért a visszaszámlálás, szerda este 21 órától a FCSB csapatát fogadja a váradi alakulat a Román Kupa csoportkörének nyitómérkőzésén.

Fotó: Alex Covaci

Jósa Attila

Közel négy évtized után hétfő este újra kigyúltak a reflektorok a nagyváradi Bodola Gyula Stadionban, ahol a Bihar FC tartott másfél órás edzést a Román Kupa csoportkörének nyitófordulója előtt. A mobil berendezés finomhangolását csak kedden este fejezi be a szolgáltató, így hétfőn a lelátó egy részén még sötétség honolt, de az illetékesek elmondták, a kupameccs kezdetére minden a legnagyobb rendben lesz ezzel kapcsolatban. A Bihar FC játékosai szemmel láthatóan roppant motiváltan mozogtak a hétfő esti edzésen. A váradiak szakmai stábja a szerda esti, FCSB elleni mérkőzésen nem számíthat a sérüléséből még fel nem épült védőre, Andrei Galra és a középpályás George Chermanra.


19 év után
A FCSB 19 év után játszik ismét hivatalos mérkőzést Nagyváradon, az akkor még Steaua néven szereplő csapat 2004. május 2-án 3–0-ra nyert az A-divíziós bajnokságban, ahogy akkoriban hívták a Szuperligát. A bukaresti küldöttség tegnap érkezett Váradra Nagyszebenből, és a DoubleTree Hotelben szállt meg. A fővárosi klub kedden 17 órától a minőségi gyepszőnyeggel rendelkező Nagyváradi Egyetem stadionjában tartott edzést. Az FCSB keretében jelenleg egy Bihar megyei játékos van, az alsókocsobai Adrian Șut, akit Florinel Comanhoz hasonlóan a jelek szerint pihentetni fognak a kupameccsen, de szintén a csapatnál dolgozik a kapusedző Marius Popa. Az FCSB-t a nagyváradi mérkőzésre szurkolótábora is elkíséri, a jegyek öt százalékát kapták a bukarestiek.
A nagyváradi egyesület vezetősége több meghívót is postázott egykori legendás labdarúgóknak, edzőknek, így minden valószínűség szerint ott lesz a találkozón Jenei Imre, Vígh József, Mihai Neșu és Claudiu Keșerü is.
A Bihar FC vezetősége közleményben tartott „eligazítást” a szurkolók számára, néhány alapvető információt és fontos szabályt megosztva az egyesület internetes oldalán. A stadion bejáratai már két órával a 21 órai kezdés előtt megnyílnak majd a szurkolók előtt, akik számára öt kapu lesz nyitva a beléptetésnél. A jegyeket és bérleteket a bejáratnál egy szoftver segítségével fogják beolvasni, így ugyanazzal a vonalkóddal vagy QR-kóddal senki sem léphet be többször. A hétvégi bajnoki meccsen többen próbálkoztak hasonló trükkökkel, őket „feketelistára” tette a klub. A stadion bejáratánál szigorú ellenőrzés lesz, így tilos lesz bevinni palackokat, esernyőket, elemeket, szúrófegyvereket, gyúlékony vagy pirotechnikai eszközöket. Tilos a sértő, idegengyűlölő vagy rasszista üzeneteket tartalmazó transzparensek és zászlók bevitele is.
Bár a közlemény nem tér ki erre a részletre, kevesebb „meccsrutinnal” rendelkező olvasóinknak írjuk, hogy a Bodola Stadion környékén egy-egy „sima”, harmadosztályú bajnoki találkozó alkalmával is szinte lehetetlen parkolóhelyet találni, így aki teheti, ne személygépkocsival közelítse meg a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában