Sport

2023.08.07. 17:06

VSK U: foghíjas kerettel kezdik meg a felkészülést

Bár a klub vezetői a lehető legtöbb játékost szerették volna megtartani a tavalyi bajnoki ezüstérmes csapatból, a VSK U játékoskerete jelentős változáson esett át.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga legutóbbi idényének ezüstérmese, a Nagyváradi VSK U csapata augusztus 10-én, csütörtökön 11 órától a Bodola Gyula Stadionban kezdi meg a felkészülést a következő idényre. Szintén csütörtökön, a reggeli órákban a játékosok az éves kötelező orvosi vizsgálatokon vesznek részt. A szakmai munkáért felelős stábban nem történt változás, a vezetőedző továbbra is Cristian Achim marad, akit Radovan Markovic másodedző segít munkájában, míg a játékosok erőnlétéről Marius Marinău feladata lesz gondoskodni. Az orvosi csapatban is maradt a tavalyi felállás, Alin Iova orvos mellett Cristian Dan fizioterapeutát és Anton Țâmpu masszőrt is jól ismerik már a játékosok. Bár a klub vezetői a lehető legtöbb játékost szerették volna megtartani a tavalyi bajnoki ezüstérmes csapatból, a VSK U játékoskerete jelentős változáson esett át.
Az érkezők táborát továbbra is csak két amerikai légiós erősíti, a Voluntari CSO-tól igazolt Toddrick LeSean Gotcher, illetve a Rostock Seawolvestól szerződtetett Nijal Eman Pearson. Teljesen biztosra vehető, hogy ez a lista még bővülni fog az idény rajtjáig, mivel Mark Ogden távozásával mindenképpen szükség lesz egy új centerre, a klub információink szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat ennek a problémának a megoldására. A Fortitudo Bolognához átigazolt Mark Ogden mellett a játéktól visszavonult Josh Bostic, illetve Stephen Holt és Justin Carter sem lesz tagja a csapatnak az új évadban, utóbbi játékosok még nem találtak csapatot maguknak, így szabadon igazolhatóak.
A csütörtöki, Bodola Gyula Stadionba összehívott gyülekezőre a következő nevekből áll a Vörös Oroszlánok kerete: Bobe Nicolescu, Nikola Markovic, Toddrick Gotcher, Nijal Pearson, Cătălin Baciu, Luca Năstruț, Enzo Vescan, Marian Schmidt, Erick Neal, Kris Richard, Tudor Gheorghe, Donatas Tarolis.
Az augusztus 10-re tervezett találkozót követően a VSK U csapata helyben folytatja az idény előtti felkészülést, egészen szeptember 15-ig, amikor is a Román Kupa első fordulójában hivatalosan is bemutatkozik az új szezonban. A Román Kupa-tornát szeptember 15-17. között rendezik a Nagyvárad Arénában, addig is a Vörös Oroszlánok néhány hazai felkészülési mérkőzést játszanak.

Erősít a rivális

A nagyváradiak leendő ellenfele a kosárlabda Bajnokok Ligája előselejtezőjében, az olasz Happy Casa Brindisi a török Szuperliga előző idényének egyik legeredményesebb gólvágóját, Jordan Ushert igazolta át a napokban. A 201 centis amerikai a Besiktas színeiben 14,4 pontot, 3,7 lepattanót és 1,1 asszisztot átlagolt a török bajnokságban. Jelenleg a Brindisi játékoskeretében hat idegenlégiós kap helyet, név szerint Jordan Usher, Nate Laszewski, Jeremy Senglin, Jamel Morris, Wendell Mitchell és JaJuan Johnson. A Nagyváradi VSK U és a Happy Casa Brindisi szeptember 27-én csap össze egymással a kosárlabda Bajnokok Ligája beleki előselejtezőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában