III. Liga

2023.08.27. 16:56

Bihar FC: a kispadról érkezett a megváltás

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Az új bajnoki évad első mérkőzése meghozta az első győzelmet a nagyváradi piros-kékek számára. Florin Farcaș tanítványai az újonc Újpécsi CSC ellen léptek pályára perzselő hőségben, Cătălin Drugea játékvezetőnek félidőnként kétszer kellett megállítania a játékot, hogy folyadékpótlási szüneteket tartson. Az első félidőben kevés lehetőség adódott, ami annak is köszönhető, hogy a váradiak vezetőedzője folyamatosan türelemre intette játékosait, tudván, hogy idővel a vendégcsapat fizikálisan is elfáradhat. Nem volt teljesen az ördögtől való Farcaș mester elgondolása, a Temes megyei kiscsapat első ránézésre egy masszív rögbicsapat benyomását keltette, soraiban több, látványosan túlsúlyos labdarúgóval.

Az első komolyabb gólszerzési lehetőség a 35. percben adódott, amikor Marius Hosu a büntetőterületen belül helyezkedett, majd keresztbe ívelt a kapu elé, ahonnan Tiberiu Serediuc fejelhetett, de a középpályás senkitől sem zavartatva is rossz megoldást választott. A második félidőben is a Bihar FC uralta a pályát, mégsem sikerült gyorsan a kapuba találnia. A megváltás a kispadról érkezett, a csereként pályára küldött Sergiu Jurj – aki komoly győzelmi esélyekkel indulhatna egy Karim Benzema hasonmásversenyen – a 73. percben Ioan Fandel hibája után közelről a hálóba pofozta a labdát (1–0). A 90. percben Răzvan Gunie visszaszerzett egy labdát, betört a kapu elé, majd Sergiu Jurjhoz passzolt, aki beállította a 2–0-ás végeredményt.

 

Mestermérleg

„Érdekes mérkőzés volt, egy nálunk sokkal tapasztaltabb csapat ellen. De ez mindenképpen egy győzelem. Szerintem több mint 40 fok volt a pályán. Az első perctől kezdve mondtam, hogy nem szabad belevetnünk magunkat a játékba, mert ebben a hőségben mérsékelni kell magunkat és türelmesnek kell lenni. Elég jól csináltuk, kétszer is betaláltunk, és ez a legfontosabb.” – nyilatkozta a lefújást követően Florin Farcaș.

A következő fordulóban a Bihar FC idegenben, Buziásfürdőn, a Phoenix ellen játszik szeptember 2-án, szombaton. Addig is szerdán 17 órától a Bodola Gyula Stadionban rendezik az Argeș FC elleni Román Kupa rájátszás mérkőzést.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 1000 néző.

Bihar FC – Újpécsi CSC 2–0 (0–0).

G.: Sergiu Jurj (74., 90.)

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaș, A. Stoian – R. Gunie, A. Sorian (D. Stan, 82.) – A. Chindlea (A. Moga, 67.), T. Serediuc (I. Ban, 46.), F. Chitaș (L. Ioviță, 76.) – M. Hosu (S. Jurj, 67.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Újpécs: M. Brașoveanu – M. Rosemblum (Voroș, 86.), I. Mera, M. Matei, C. Ureche – D. Bud, C. Scutaru (F. Doble, 72.), A. Ignea, O. Buză (A. Gania, 72.) – M. Giuricici (I. Fandel, 72.) – M. Enciu (D. Cristodulo, 82.). Vezetőedző: Sorin Gheju.

Vezette: Cătălin Drugea, Bogdan Marinescu és Alexandru Vasile (mindhárman Bodzavásár).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában