Labdarúgás

2023.08.10. 16:54

A Bihar FC maradt talpon a Román Kupában

A Nagyváradi Bihar FC 3–0-ra nyert a Félixfürdői Lotus otthonában, ezzel továbbjutott a Román Kupa harmadik fordulójába.

Forrás: fcbihor.ro

Szakács Dávid

A Félixfürdői Lotus a Nagyváradi Bihar FC-t fogadta hazai pályán körülbelül 700 szurkoló előtt, szerda délután a Román Kupa második fordulójában. A két csapat utoljára az előző idényben játszott egymás ellen a harmadosztályban, szintén Szentmártonban, akkor a váradiak 4–3-ra diadalmaskodtak.

Az összecsapás első negyedórájában kiegyenlített játék folyt, a Bihar FC csupán a labdatartásban volt jobb ellenfelénél. Az első komoly helyzete viszont a Lotusnak adódott, a 16. percben Gitye lövése a felső lécen csattant. A váradiak először fél órát követően veszélyeztettek, Calugher bombáját a félixfürdőiek kapusa, Barabaş nehezen hárította. A félidő vége felé a vendégek nagyobb iramra kapcsoltak, és végül megszerezték a vezetést Sorian Alexandru révén (0–1).

A folytatásban is a nagyváradiak játékában volt benne a gól, a Lotus inkább a védekezésre, illetve a kontrákra koncentrált. A 60. percben a piros-kékek megduplázták előnyüket, miután Bactăr 35 méterről óriási gólt lőtt a bal alsó sarokba (0–2). Pár perccel később a házigazdáknak adódott hasonló lehetősége, Gheban távoli löketét Pînzariu, a Várad hálóőre nagy reflexszel védte. Negyedórával a vége előtt a hazaiak újból közel álltak a szépítéshez, Oltean fejese centikkel ment fölé. A hosszabbításban a Nagyvárad újból betalált, Chitaş egy kisebb hazai védelmi hibát kihasználva beállította a végeredményt (3–0). A Nagyváradi Bihar FC a megyéből egyedüli alakulatként ott lesu a Román Kupa harmadik körében, a klub a pénteki sorsolást követően tudja majd meg az ellenfelét. A piros-kékek következő találkozója barátságos mérkőzés lesz, melyet augusztus 12-én, szombaton 11.30-tól idegenben játsszanak a Buziásfürdői Phoenix ellen.

Jegyzőkönyv

Félixfürdői Lotus – Nagyváradi Bihar FC 0–3 (0–1). Sorian (42.), Bactăr (60.), Chitaş (90+2.)

Lotus: Barabaş – S. Cucu, S. Oltean, D. Lupşe, M. Arsene, D. Ciurcui (Urbanovski, 59.), D. Gheban, A. Morar (Tirla, 66), G. Gitye, P. Blăgea (D. Sala, 54.), D. Ghiţă. Vezetőedző: Cosmin Bodea

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, S. Bactăr, R. Farcaş, A. Stoian, V. Calugher (Serediuc, 54.), R. Gunie (G. Cherman, 74.), A. Chindlea (A. Moga, 54.), A. Sorian (L. Ioviţă, 63), F. Chitaş, M. Hosu (S. Jurj, 54.). Vezetőedző: Florin Farcaş

Játékvezetők: Kemenes Norbert (Nagybánya) – Daniel Ştefan Lar (Nagybánya) şi Cristian Mureşan (Kapnikbánya).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában