Felkészülés

2023.07.04. 15:19

Nagyszabású tervekkel vág neki az új idénynek a Bihardiószegi SK

Sajtótájékoztató keretében értékelték az elmúlt futballévad eredményeit Bihardiószegen. Hosszú és rövid távú tervekkel rukkoltak elő, amelynek célja a csapat felsőbb osztályba való kerülése.

D. Mészáros Elek

A település polgármestere, Mados Attila köszönetet mondott a játékosoknak, szakmai vezetőknek a 2022/2023-as bajnoki idényben nyújtott teljesítményükért, illetve a szurkolóknak, akik hétről-hétre kitartottak kedvenceik mellett, biztatták a csapatot. Elmondta, hogy a bajnokság megnyerése volt a cél, a harmadosztályba való feljutás, amitől mindössze két pont választotta el őket. A Román Kupa megyei szakaszát viszont megnyerték. Teljes erőbedobással készülnek a következő bajnoki évre, ugyanakkor váratlanul érte őket a klub elnökének, Constantin Sabăunak a lemondása. „Semmi sem indokolja az elnök döntését, éppen ezért szándékunkban áll maradásra bírni” – hangsúlyozta Mados.

Edzőcserére is sor került, a csapatot formában tartó Gheorghe Silaghit, a bihardiószegi kötődésű Mădălin Popa váltja a kispadon. Két tehetséges játékossal gyarapodott a formáció, Liviu Florin Pop a váradszentmártoni csapattól igazolt át, míg Constantin Virgil Roșu a Bihar FC-től érkezett Diószegre. Az elöljáró úgy véli, hogy a helyi futball felfelé ívelő tendenciát mutat. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Göndör Alex és Kárándi Botond meghívást kaptak Székelyföld labdarúgó-válogatottjának keretébe. De rajtuk kívül még más olyan tehetségek is vannak, akik szülőfalujuk csapatában kezdtek szárnybontogatásba.

A sajtótájékoztatón jelen lévő, a csapatot szponzoráló SLC Construct tulajdonosával, Lukács Sándorral úgy vélik, hogy fiatalításra van szükség, aminek érdekében egy hosszú távú stratégia kidolgozásán munkálkodnak. Terveik között szerepel egy futballakadémia létrehozása, ahol integrálnák a megye különböző pontján futballozni vágyó gyermekeket. Több korcsoportban kezdenék el a képzést, a hat évesek korosztályával kezdve akár 200 sportolni vágyó gyermek foglalkoztatását is felvállalnák. Az elhangzottakhoz Lukács Sándor hozzáfűzte, meggyőződése, hogy a fiatal tehetségek felkarolásába érdemes befektetni, ennek érdekében most dolgozzák ki a logisztikai hátteret. Az akadémia számára egy műfüves pályát is építenek, tribünnel és öltözővel kiegészítve. A nemrég beüzemelt szociális konyhát is igénybe vehetik a messzebbről érkezők, ahol szálláshelyet is tudnak biztosítani a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában