Sport

2023.07.17. 16:10

Magyar arany, román bronz az U19-es kézilabda Eb-n

Forrás: MKSZ

Szakács Dávid

A Romániában rendezett U19-es női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében Magyarország Dánia ellen lépett pályára, miután a magyarok az elődöntőben 34–26-ra legyőzték a házigazdákat. A két együttes nem először találkozott a torna folyamán, a magyar csapat a csoportban 41–23-ra megverte a skandináv csapatot, így abszolút favoritként várhatta a vasárnapi finálét. Az összecsapás első félidejét kapkodva kezdték a magyar lányok, idegesen játszottak, a dánok három góllal is ellógtak. A második félidőben kijött a tudáskülönbség, így kilencgólos győzelemmel és százszázalékos teljesítménnyel a magyarok megszerezték az Európa-bajnoki címet (35–26). Magyarország ezzel zsinórban harmadszor nyerte meg ennek a korosztálynak a kontinens tornáját. Az Eb legjobb játékosa Simon Petra lett, aki a döntőben oroszlánrészt vállalt a válogatott sikerében.
A bronzmeccsen a román kézilabdázók újra összecsaptak a portugálok ellen a tornán, az első találkozásukon a középdöntőben Portugália nyert 36–30-ra. A harmadik helyért vívott csata szöges ellentéte volt az előző mérkőzésnek, a trikolórok domináns, célratörő játékot mutatva 39–32-es eredménnyel végül megkaparintották a dobogó alsó fokát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában