Labdarúgás

2023.06.14. 15:12

Komoly erőpróbára készül a román labdarúgó-válogatott

A román válogatott pénteken 21.45-től Koszovó ellen lép pályára idegenben a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

Forrás: FRF.ro

Szakács Dávid

Románia az első két mérkőzésén hozta a kötelezőt, nyert Andorra otthonában (0–2), illetve hazai környezetben Fehéroroszország ellen (2–1), így Svájc mögött a csoport második helyén áll két fordulót követően. A koszovói válogatott jelenleg a selejtezőcsoportban a harmadik, két egységgel, az izraeli és az andorrai döntetlennek köszönhetően.

A találkozó játékvezetője a holland Danny Makkelie lesz, aki egyszer, még 2012-ben bíráskodott egy felkészülési meccsen a román csapatnak (0–0, Ausztriával szemben). Edward Iordănescu keretéből hiányzik a két topligában játszó labdarúgó, Răzvan Marin (Empoli), illetve Ionuț Radu (Auxerre), viszont ott lesz a margittai származású George Pușcaș. Pușcaș a Genoa alakulatával feljutott az olasz élvonalba. A 27 éves focista az utóbbi egy évben kölcsönben volt az olaszoknál a Readingtől, az Alberto Gilardino által irányított együttes végül hárommillió eurót sem sajnálva leszerződtette az idény végén.

A koszovói gárdát hat játékos fogja képviselni az öt legjobb európai bajnokságból. A FIFA világranglistája alapján azonban a balkáni ország nem tűnik olyan ütőképesnek, csupán a 107. helyet foglalják el, míg a Trikolórok a 46. helyen állnak. A koszovóiak legkiemelkedőbb futballistája, és egyben a válogatott csapatkapitánya, a Nápolyban játszó Amir Rrahmani, akit a Transfermakt körülbelül 25 millió euróra becsül. Az összecsapás külön pikantériája, hogy a román állam nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

A román válogatott kerete

Kapusok: Ștefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (Farul), Horațiu Moldovan (Rapid).

Hátvédek: Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR), Andrei Burcă (CFR), Radu Drăgușin (Genoa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pisa), Mario Camora (CFR), Raul Opruț (Hermannstadt).

Középpályások: Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul), Vladimir Screciu (Krajovai U), Darius Olaru (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Alexandru Cicâldău (Ittihad Kalba), Ianis Hagi (Rangers), Deian Sorescu (FCSB), Olimpiu Moruțan (Pisa), Florinel Coman (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma).

Támadók: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Farul), Louis Munteanu (Farul).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában