Sport

2023.05.25. 16:47

Vízilabda: a végsőkig küzdeni fog a VSK

Forrás: csmoradea.ro

Fotó: LESS RARES

Jósa Attila

Nehéz helyzetből, összesítésben 2–0-ás hátrányból vág neki péntek délután 19 órától a férfi vízilabda Szuperliga-döntő harmadik mérkőzésének a Nagyváradi VSK pólócsapata. Ez lesz a 12. találkozó a VSK és a Bukaresti Steaua között ebben a szezonban. A bukarestiek hat győzelmet jegyezhetnek, három mérkőzés a váradiak sikerével zárult, kétszer pedig döntetlenre végeztek a felek. A nem túl kedvező statisztkák ellenére is mindenképpen a váradiak a mérkőzés esélyesei, a VSK-t hazai környezetben mindössze a Jadran Split tudta legyőzni ebben az idényben, a Bajnokok Ligájának második selejtezőkörében, november elején. Amennyiben a harmadik meccsen a VSK győz, úgy vasárnap 12 órától rendezik a negyedik ütközetet a Ioan Alexandrescu Uszodában.
A két bukaresti vereség ellenére a váradi játékosok bizakodóan tekintenek a mai mérkőzés elé. „Hazai pályán bárkit meg tudunk verni, akár több góllal is, mint tettük azt a Panioniosz ellen is a LEN Eurokupában. Egységesnek érzem a csapatot, bízunk az edzőnkben, azt érzem a többieken is, hogy mindenki vissza szeretne vágni a fővárosiaknak. Meg sem fordul a fejünkben, hogy ne nyernénk meg a mai, utána pedig a vasárnapi meccset. A neheze persze csak utána kezdődne, mert ahogy a Steaua sem nyert ebben az idényben Nagyváradon, úgy nekünk sem sikerült Bukarestben győznünk. Márpedig ha bajnokok akarunk lenni, akkor idegenben is le kell győznünk őket” – nyilatkozta a Bihari Naplónak Szabó István, a VSK gólerős balkezes játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában