Nemzeti Liga

2023.05.27. 08:38

Nehéz helyzetben a váradi kosarasok

Jósa Attila

Forrás: csmoradea.ro

Hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a Nagyváradi VSK U csütörtök este a férfi kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének ötödik mérkőzésén. A Kolozsvári U-BT 81–62-re nyert a Nagyvárad Arénában és ezzel hatalmas lépést tett a címvédés felé. A hazaiak nem bírták el a hatalmas nyomást, mely rájuk nehezedett, hiszen a finálé ezen szakaszában már minden apró mozzanatnak döntő jelentősége lehet. A mérkőzés kiegyensúlyozottan indult, a VSK U vezetett az első negyed végéig, ekkor a kolozsváriak fölénybe kerültek, 14–17 volt az állás az első 10 perc után. A második negyed elején a vendégek megléptek az eredményjelzőn, Cristian Achim tanítványai mindössze 15 pontot szereztek ebben a periódusban, így félidőben pedig kilenc ponttal, 38–29-re vezetett az U-BT.

Fordulás után éledezni látszottak a hazai remények, a litván Donatas Tarolis ellenálhatatlanul kosarazott, vezetésével 25–22-re nyerte a negyedet a VSK U, így az utolsó szünetre 60–54-es vendégvezetésénél vonulhattak a csapatok. A záró negyed elején úgy tűnt, fordul a kocka, a váradiak felzárkóztak egy pontra (60–61), ekkor azonban „megállt a tudomány”, a vendégek zsinórban 17 pontot szerezve eldöntötték a mérkőzést. A váradiak a mérkőzés utolsó hat percében nem találtak be akcióból, a Kolozsvárnak így már csak egy győzelemre van szüksége a bajnokság megnyeréséhez. A döntő 6. mérkőzésére vasárnap 18 órától kerül sor a kolozsvári BT Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában