Vízilabda

2023.05.04. 16:25

Mindkét váradi csapat ott lesz az elődöntőben

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

A Nagyváradi Uszodában rendezték meg április 30. és május 3. között az U17-es férfi vízilabda országos bajnokság 2. döntő tornáját. A megmérettetésen két nagyváradi egyesület, a VSK és a Crișul is részt vett. A VSK nem indította jól a tornát, meglepetésre csak döntetlenre (14–14) végzett a Kolozsvári VSK ellen, amit egy 12–8-as vereség követett a Steaua bajnokesélyes csapatától. A Bukaresti 1. sz. Sportiskola (19–5) és a Triumf elleni meccsen már megnyíltak a gólcsapok (12–5), de a Dinamo túl nagy falatnak bizonyult (6–8).
A Crișul is vereséggel nyitott, a Dinamo 13–11-re győzte le Haşaş Marcel tanítványait, a ballépést viszont több fölényes győzelem követte: a Bukaresti Triumfot 26–1-re, az 1. sz. Sportiskolát 19–1-re, a Kolozsvári VSK-t pedig 23–8-ra verte a váradi csapat, a torna fénypontját pedig a Steaua elleni 16–11-es diadal jelentette.
A nagyváradi derbin nem bírt egymással a két csapat, a 10–10-es döntetlen után a Crișul a harmadik, míg a VSK a negyedik helyen jutott az elődöntőbe, ahol előbbi a Dinamóval, utóbbi pedig a Steauával meccselhet a döntőbe jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában