Sport

2023.05.11. 16:48

Esélyt sem hagyott ellenfelének, döntős a VSK vízilabdacsapata

A Steaua elleni finálé első mérkőzéseit május 19-én és 20-án rendezik Bukarestben.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila
A Nagyváradi VSK vízilabdázói bejutottak a Nemzeti Szuperliga döntőjébe, miután szerda este Bukarestben megnyerték a Dinamo elleni elődöntő harmadik mérkőzését. A Ciprian Cîmpianu által edzett csapat esélyt sem adott ellenfelének és 15–8-ra nyert, és ezzel 3–0-ás összesítéssel masírozott be a fináléba.
A nagyváradiak bíztató előjelekkel vághattak neki a mérkőzésnek, hiszen az első két találkozón leiskolázták ellenfelüket. A csapatból hiányzott Nichita Ilisie, aki számára egy sajnálatos sérülés miatt úgy tűnik, véget ért a szezon. A hazai, 12–6-ra és 15–7-re megnyert hazai találkozókhoz hasonlóan ismét a Dinamo lőtte az első gólt, de a VSK válasza ezúttal sem késett. A piros-kékek sorozatban 5 gólt szereztek Mihnea Gheorghe (3), Szabó István és Czenk Ferenc révén, így az első nyolc percet négygólos előnyben zárta a csapat. Ezt követően némileg visszavett a tempóból a váradi gárda, két kiegyenlített negyed következett, amelyek végén csak minimálisan tudott faragni hátrányából a Dinamo. 11–8-as VSK előnynél fordulhattak rá a csapatok a záró negyedre, ekkor ismét beindult a váradi henger az újabb sorozatban szerzett négy gól pedig kiütéses váradi sikert hozott.
A VSK ezzel bebiztosította helyét a döntőben, ahol a nagy rivális Bukaresti Steaua ellen játszik majd. A címvédő fővárosi katonacsapat 19–11-re legyőzte a Rapidot, így a váradiakhoz hasonlóan 3–0-s összesítéssel kvalifikálta magát a fináléba. A döntő első mérkőzéseit május 19-én és 20-án rendezik a Steaua Uszodában, a párharc az egyik fél három győzelméig tart.

Jegyzőköny
Bukarest, Anatolie Grințescu Uszoda
Bukaresti Dinamo – Nagyváradi VSK 8–15 (1–5, 3–3, 4–3, 0–4).
Dinamo: Pădureț, Marchitan; Kari 2, Luțescu 2, Bota 1, Bindea 1, Klutsch 1, Sachetti 1, H. Ilisie, Pîrîianu, Baciu, Vrânceanu, Jiganea. Vezetőedző: Andrei Mateiași.
VSK: Țic, Gavriș 1; M. Gheorghe 4, Szabó I. 3, Colodrovschi 2, Czenk F. 2, Marinescu 2, Luncan 1, Asanovic, Negrean, Dragomirescu, Vancsik L., Remeș, Soponar. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.
Vezette: Radu Matache és Mihai Bălănescu (mindketten Bukarest).
Továbbjutott a VSK, 3–0-ás összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában