Emlékezés

2023.05.25. 16:31

A nagy elődökre emlékeznek a váradi zöld-fehérek

Erdon-összeállítás

A Nagyváradi Atlétikai Club alapításának 113. évfordulóját ünnepli szombaton a CAO-NAC 1910 egyesülete. A IV. Liga alsóházi rájátszásának 10. fordulójában 11 órától rendezik a hegyközpályi sporttelepen a CAO-NAC 1910 – Bihar FC II. rangadót, melynek szünetében tizenegyesrúgó verseny is színesíti a programpontokat. A zöld-fehér csapat a bajnoki meccset követően megmérkőzik a leghűségesebb és leghangosabb szurkolóival, de pályára lép egy NAC-os öregfiúk csapat is. A jeles esemény alkalmából az egyesület vezetősége szeretettel meghívja alapítóit, jelenlegi és volt labdarúgóit, munkatársait, a klub tevékenységét támogató személyeket, vállalkozásokat, valamint szurkolóit és szimpatizánsait. Az esemény 15.30 órától ünnepi ebéddel és borkóstolóval egybekötött születésnapi gálaműsörral zárul.
Az egykori legendás NAC-ot 1910. május 2️5-én alapították, megalakulásuk után rögtön kérték felvételüket a Magyar Labdarúgó Szövetségbe, amely azzal a feltétellel fogadta el a jelentkezést, ha a NAC egy olyan csapattal játszik mérkőzést, amely már tagja a szervezetnek. Így a nagyváradi alakulat a Kolozsvári Vasutas Sportklub csapatát hívta ki egy hivatalos mérkőzésre. A találkozót 1910. július 31-én rendezték Nagyváradon, a Bunyitai ligetben, és 2-1 arányú kolozsvári győzelmet hozott. Az őszi visszavágón azonban a NAC 5-1 arányban múlta felül a kolozsvári csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában