Vereség

2023.04.17. 19:16

Megszakadt a Bihar FC győzelmi szériája

Vereséggel zárta a Nagyváradi Bihar FC a hétvégi Besztercei Gloria elleni rangadót, ezzel három pontra olvadt a váradiak előnye a bajnokságban.

Forrás: facebook.com/CSGloria2018

Sz. D.

A mérkőzést a beszterceiek kezdték jobban, ugyanis már 12. percben tizenegyeshez jutottak a nagyváradiak védelmi megingása révén. A hazaiak csatára, Manolache nem habozott és magabiztosan értékesítette a büntetőt. A Bihar FC alig került ellenfele kapujának közelébe, veszélyes támadásaik csupán elvétve voltak. A még nagyobb probléma az első félidő végefelé érkezett, amikor a besztercei csapat egy újabb lendületes akció végén megduplázta az előnyét az eredményjelzőn. Közvetlenül a szünet után a piros-kékek igyekeztek határozottabban futballozni, illetve nyomást gyakorolni a hazaiakra, eredménytelenül. A vendégeknek a meccs végén sikerült szépíteni Chindlea találatával, az egyenlítésre a hátralévő pár percben már nem volt esélyük. A Gloria a hazai sikerének köszönhetően három egységre közelítette meg Florin Farcaș játékosait a tabellán.

Kellemes csalódást okozott a Lotus

Úgy fest az edzőváltás nagyot dobott a félixfürdőiek játékán, Cosmin Bodea célratörő focija bevált, a Lotus 2–0-ra nyert a Szatmárnémeti VSK otthonában, megszerezve a gárda első győzelmét a rájátszásban. A vendégek kulcs játékosa Ioan Hora volt, aki mindkét félidőben megzörgette a szatmáriak hálóját. A tapasztalt csatár a 29. percben egy hosszú sarokba tartó lövéssel nyitotta a góljai sorát, míg a második találatát büntetőből értékesítette az összecsapás hajrájában. A korábbi román első osztályban gólkirály támadó 3 góllal vette ki eddig a részét együttese felsőházi szereplésében. A következő fordulóban, április 22-én, pénteken 17 órától a Félixfürdő hazai pályán fogadja majd a listavezető Bihar FC csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában