Vízilabda

2023.04.02. 18:06

Erős bírói ellenszélben bukták el a Steaua elleni rangadót

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A bukaresti Steaua Uszodában rendezték péntektől vasárnapig a férfi vízilabda Szuperliga felsőházi rájátszásának harmadik tornáját. A Nagyváradi VSK pénteken a Bukaresti Rapid ellen kezdett a tornán, és a papírformának megfelelően 11–6 (5–1, 1–1, 2–1, 3–3) arányú győzelemmel zárta a 32 perces ütközetet. Az érdemi dolgok már az első negyed után eldőltek, a váradiaktól Szabó István, Nichita Ilisie és Dragomirescu két-két alkalommal köszönt be a vasutasok hálójába. A másik mérkőzésen a Steaua 14–6-ra ütötte ki a Dinamót.
Szombaton a Bukarest Dinamo legyőzése sem okozott gondot Ciprian Cîmpianu legénységének, a váradiak fantasztikusan védekeztek, ez pedig a végeredményen is meglátszott: 9–3 (3–2, 2–0, 1–1, 3–0). A Dinamo ellen a 3 gólt szerző Dragomirescu volt leginkább elemében. A másik ágon a Steaua sem hibázott szombaton, a katonacsapat 21–3 arányban ütötte ki a Rapidot.
A két nagy rivális csatáját, a Steaua – VSK rangadót vasárnap délben játszották. A váradiak hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, úgy tűnt, megismételhetik a múlt heti, nagyváradi tornán aratott nyolcgólos győzelmüket. 4–1-re vezetett a VSK az első nyolc perc után, támadásban, védekezésben egyaránt magas színvonalon teljesített a gárda, és semmi nem jelezte előre, hogy ebből a mérkőzésből akár vesztesen is kikerülhet a bajnoki címre törő alakulat. A második negyedben már nem mentek ennyire gördülékenyen a dolgok, de a Steaua 2–0-ás részsikere ellenére félidőben még mindig a váradiaknál volt az előny (4–3).

Részrehajló bíráskodás

Fordulás után sem javult a váradiak támadójátéka, egyedül Colodrovschi szerzett gólt, így a negyed végén már a Steauanál volt az előny (5–6). A váradi csapat nem játszott jól a mérkőzés ezen szakaszában, de abban, hogy a hazaiak fordítani tudtak, a két játékvezetőnek, a marosvásárhelyi Tóth Ferencnek és a bukaresti Teodor Dumitrachénak is vastagon benne volt a keze. A második félidőben gyakorlatilag az összes fontosabb kulcsmomentumban „kiszórtak” egy-egy váradi játékost, a statisztikákból a laikusok számára is könnyedén kiolvasható ez a részrehajló bíráskodás. A kiállítási arány 12–6, a büntetők aránya 2–0 volt a Steaua javára, mindezt annak tükrében, hogy a váradi csapat egyáltalán nem védekezik keményebben vagy sportszerűtlenebbül, mint fővárosi ellenfele, sőt. A végeredmény 9–8 (1–4, 2–0, 3–1, 3–3) lett a Steaua javára, akik így behozhatatlan előnnyel kezdhetik a jövő hétvégi, brassói tornát. Információink szerint a VSK vezetősége kérvényezni fogja, hogy a rájátszás döntőjében külföldi bírókat alkalmazzon a Román Vízilabda-szövetség.

Jegyzőkönyv

Steaua – Nagyváradi VSK 9–8 (1–4, 2–0, 3–1, 3–3).
Steaua: Drăgușin, Mihăluță; Vl. Georgescu 3, Vuskovic 2, Fulea 2, Moskov 1, Țepeluș 1, Neamțu, Klikovac, Antipa, Dincă, Oanță, Iudean, Goanță, Armean. Vezetőedző: Bogdan Rath.
VSK: Țic, Gavril; Colodrovschi 3, Negrean 1, M. Gheorghe 1, Szabó I. 1, Dragomirescu 1, Remeș 1, N. Ilisie, Luncan, Vancsik, Czenk, Marinescu, Soponar. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.
Vezette: Tóth Ferenc (Marosvásárhely) és Teodor Dumitrache (Bukarest).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában