Felkészülési mérkőzés

2023.03.05. 17:45

Biztató előjelek a tavaszi rajt előtt

A megszokottnál jóval nagyobb érdeklődés övezte a Nagyváradi Bihar FC szombati felkészülési mérkőzését, melyen a piros-kékek ellenfele a Bihardiószegi SK csapata volt.

A szerző felvétele

Jósa Attila

Mintegy 300 néző látogatott ki a Bodola Gyula Stadionba a szeles időjárás ellenére is, közülük pedig sokan a zöld-fehér szerelésben pályára lépő vendégcsapat sikeréért szurkoltak. A váradiak lendületes támadásaival kezdődött a meccs, a 22. percben pedig megszületett a találkozó első gólja: Marius Hosu beadását Gheorghiță fejelte 7 méterről a jobb sarokba (1–0). A folytatásban is támadásban maradtak a hazaiak, a nagy kedvvel játszó Marius Hosu a 32. percben fejjel megtolt egy hosszú indítást, majd kilőtte a hosszú sarkot (2–0). Hosu perceken belül duplázhatott volna, de hatalmas ziccerben rossz megoldást választott és a kapu mellé lőtt. 

A második félidőben sem változott a játék képe, a csereként beállt Roșu passzából M. Hosu megszerezte második gólját (3–0). 

A megyei bajnoki címre törő diószegiek masszív csapat benyomását keltették, a Sportklub játékosainak viszont meggyűlt a baja a támadójátékkal, komolyabb veszélyt egyedül Ember próbálkozása jelentett a második félidőben, de a Bihar FC fiatal kapusa, Bob hárította a lövést. 

A váradiaknál végigjátszotta a meccset a vezetőedző Florin Farcaș fia, az ifjúsági válogatott Ricardo Farcaș. Mint kiderült, jó esély van arra, hogy a tavaszi idényben a jelenleg harmadik helyen álló csapatnál folytassa a fiatal játékos, miután olasz klubcsapatától közös megegyezéssel távozott az őszi idény végén. A Bihar FC jövő szombaton 15 órától fogadja a Szatmárnémeti VSK csapatát a harmadosztály 10. csoportjának rangadóján, míg a diószegiek a CAO-NAC 1910 ellen kezdik meg szereplésüket a IV. Liga felsőházi rájátszásában.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Bihardiószegi SK 3–0 (2–0)

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 300 néző.

Bihar FC: R. Bob (Nergheș, 74.) – C. Jurj (Drăgan, 74.), A. Gal (Al. Popa, 74.), D. Stan (Gunie, 46.), L. Ioviță (C. Roșu, 46.), R. Farcaș, Cl. Petruș (Ad. Popa, 68.), T. Serediuc (A. Moga, 74.), G. Cherman, A. Gheorghiță (Chindlea, 68.), M. Hosu (A. Hosum 74.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Bihardiószegi SK: Schipko (Demeter J., 46.) – Szűcs T. (C. Sabău, 74.), Gal M., C. Letan, G. Cornea (Said Abib Eid, 46.), R. Crișan, A. Micaș, Ember (Cl. Popa, 74.), P. Suciu (Vereș, 88.), S. Ban (Fl. Bortiș 78.), T. Cheregi (G. Costea, 80.). Vezetőedző: Gheorghe Silaghi.

Vezette: Valentin Zah, Adina Moza és Florin Toia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában