KIértékelés

2023.03.30. 19:07

Bihar FC: bizakodóan tekintenek a rájátszás elé

Forrás: A szerző felvétele

J. A.

Múlt hétvégén lezárult a III. Liga 10. csoportjának alapszakasza. Az eddig lejátszott 18 forduló kedvezően alakult a bajnokság Bihar megyei alakulatainak, hiszen mind a Bihar FC, mind a Félixfürdői Lotus az első négyben végzett, így ott lesz a felsőházi rájátszásban. A két csapat szombaton, a Bodola Gyula Stadionban éppen egymás ellen kezdi meg a play off kilencmeccses sorozatát. A Bihar FC csütörtök délben sajtótájékoztatót tartott a stadion sajtótermében ennek apropóján, melyen a klub elnöke, Kulcsár Sándor és másodedzője, Dorin Mihuț vett részt, két játékos, Loren Ioviță és Ionuț Ban társaságában. Mindannyian kiemelték, mennyire fontos számukra a közönség bíztatása, Kulcsár hozzátette, örülnek a folyamatosan növekvő nézőszámnak, de fontosnak tartaná, hogy a nézők online vásárolják meg belépőiket, a minél gördülékenyebb beléptetés miatt. Pontos számok is elhangzottak, átlagban 600 jegyet értékesített a tavaszi meccsek során a klub, a kétszer is ezer fölé kúszó létszám többi részét a 14 éven aluli gyermekek és a családtagok teszik ki, akik ingyenesen látogathatják a meccseket. Kulcsár elmondta, nem várt hálálkodást a szentmártoniak részéről, a Bihar FC csak a saját érdekeiért küzdött (és győzött) Zilahon, kikaparva ezzel a gesztenyét a Lotusnak is.

Az elnök büszkén számolt be arról is, hogy egyre több szponzora van a csapatnak, tucatnyi nagyváradi vállalkozás lát fantáziát az új, átlátható alapokra helyezett egyesületben. A Bihar FC mérkőzésein ezentúl lehetőség lesz a kezdőrúgás megvásárlására is, 1000 lej ellenében. Természetesen a feljutás is szóba került, bár Kulcsár egyelőre csak lépésenként haladna, fordulóról-fordulóra, az eddig bevált „recept” alapján, de amennyiben lehetősége lesz erre, a váradi klub mindent megtesz a második ligás szereplés kiharcolásáért. „Nem fogunk félreállni senki kedvéért, ebben biztosak lehetnek!” – zárta mondandóját a klub elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában