Focitorna

2022.12.07. 13:24

Az adysok nyerték a IX. Mikulás-kupát

A szervezők a focitorna legjobb játékosának a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum csapatában játszó Coroianu Dávidot választották.

Forrás: Bihar Megyei RMDSZ

Erdon-összeállítás

Idén újra megrendezték a világjárvány miatt két évig elmaradt Mikulás-kupa sporteseményt, a szervezők a nagyváradi és a Bihar Megyei RMDSZ, valamint a Borsi Viitorul Sportklub voltak. A magyar középiskolák tanulói számára kiírt focitornának a nagyváradi Sportiskola fedett műfüves pályái adtak otthont december 3-án, az immáron kilencedik alkalommal megrendezett megmérettetésen 13 magyar tannyelvű líceumból 9 képviseltette magát. A kora reggeli gyülekezőt követően Botházy Nándor, Bihar megye alprefektusa, Pásztor Lehel, a nagyváradi RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke, illetve Rácz Szabolcs, a Borsi Viitorul elnöke, egyben a megyei rmdsz sportért felelős ügyvezetője köszöntötték a csapatokat.

A kilenc csapatot két csoportra osztották, a 2019-es Mikulás-kupa címvédőjét, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum csapatát, valamint az idei Varadinum-kupa győztesét, az Ady Endre Elméleti Líceum csapatát a szervezők kiemelték, így a „papíron” két legesélyesebbnek számító alakulat külön csoportba került.

Mivel a 9 induló csapat miatt a két csoportban szereplő iskolák száma nem volt egyenlő, ezért az A csoport mérkőzései 15 percesek, míg a B csoport találkozói 20 percesek voltak.

 

Az A csoportot az Ady Endre Líceum csapata nagy fölénnyel nyerte meg, míg a székelyhídi Petőfi Sándor Líceum csapata egy izgalmas hajrát követően sikerült a második helyen zárja a csoportkört.

A B csoportban a várakozásoknak megfelelően a Szent László Líceum csapata magabiztos játékkal végzett csoportelsőként, a csoport 2. helyére pedig a margittai Horváth János Líceum diákjai focizták be magukat. Egy rövid pihenő után következtek az elődöntők, melyeket párhuzamosan játszottak az iskolák a két fedett pályán. A torna ezen szakaszában sem borult a papírforma, az adysok simán, a Szent László-sok pedig valamivel szorosabb küzdelemben ugyan, de bejutottak a döntőbe.

Következett az utolsó két mérkőzés, a kisdöntőben a 3. helyért folyt az összecsapás, ahol végül a margittai Horváth János Líceum diákjai diadalmaskodtak.

A döntőben a jóval több cserével és így pihentebb játékosokkal rendelkező adys diákok esélyt sem adtak ellenfelüknek, a Szent László-soknak, így a 7–0-ás végeredménnyel végződő finálét követően idén az Ady Endre Elméleti Líceum csapata nyerte el a Mikulás-kupa győztesének járó címet.

A szervezők a torna legjobb játékosának a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum csapatából Coroianu Dávidot, míg a legjobb kapusának ugyancsak az Adyból Papp Raynoldot választották. Az eredményhirdetés keretén belül a csapatok mezeket, kupákat, labdákat, és okleveleket vehettek át, a Traduceri Oradea és a highschoolinamerica.org támogatók jóvoltából pedig értékes utalványokat is kaptak. A díjakat Pásztor Lehel és Botházy Nándor adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában