Labdarúgás

2022.11.13. 15:23

Őrzi vezető helyét a Bihar FC

Sorozatban ötödik győzelmét aratta a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban a Bihar FC, ezzel továbbra is vezeti a III. Liga 10. csoportját.

Forrás: facebook.com/FC.BHOradea

Jósa Attila

Hazai pályán játszott szombaton a Nagyváradi Bihar FC, a piros-kékek a Désaknai Minerul csapatát fogadták a Bodola Gyula Stadionban. A forduló előtt a táblázaton második helyezett beszterceiek már pénteken letudták mérkőzésüket a Kolozsvári CFR második csapata ellen, a Gloria 2–0-ás győzelmével ideiglenesen a csoport élére ugrott. A legutóbbi fordulóban, Nagykárolyban piros lapot begyűjtő Daniel Stan és a szintén eltiltott Răzvan Gunie hiányában tartalékos összeállításban kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, mindezt természetesen a már megszokott ünnepélyes kezdőrúgást követően, melyet ezúttal a klub egykori legendás kapuvédője, Pap-Deák János végzett el.

A második percben közel járt a gólszerzéshez Florin Farcas együttese, Gheorghiță lecsúszott beadása a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret. A folytatásban meglepetésre a vendégek alakítottak ki több veszélyes helyzetet, a 18 éves Bob kapus azonban ismét remek teljesítménnyel rukkolt elő és többször is hárítani tudott. A félidő hajrájában magára talált a Bihar FC, előbb Cherman távoli löketét tolta a kapufára a vendégek kapusa, majd Gheorghiță harcolt ki büntetőt, melyet Jurj lőtt higgadtan a bal sarokba a 40. percben (1–0). Az 54. percben megismétlődött a jelenetsor, Gheorghiță ellen szabálytalankodott Maxin, a megítélt büntetőből Jurj duplázott (2–0). A 63. percben közel járt a szépítéshez a Minerul, Maxin 22 méteres szabadrúgását azonban Bob nagy bravúrral kivédte. Több gól már nem született a találkozón, így a Bihar FC visszavágott a szeptemberi, nemeszsuki 3–1-es vereségért és visszavette a beszterceiektől a tabella első helyét.

 

Nagyváradi Bihar FC – Désaknai Minerul 2–0 (1–0)

Gólszerő: Sergiu Jurj (40., 54., – mindkettőt 11-esből)

Bihar FC: R. Bob – F. Drăgan (M. Hosu, 74.), A. Popa, D. Lupșe, L. Ioviță – C. Petruș, G. Cherman – I. Ban, Ad. Popa (R. Ardelean, 66.), A. Gheorghiță (P. Andraș, 79.) – S. Jurj (A. Chindlea, 79.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Minerul: P. Toderean – P. Chiș (P. Nistor, 84.), C. Bud, E. Negru, D. Mureșan, L. Niță, R. Vitan (P. Suciu, 84.), M. Maxin, F. Dan, R. Amarii (D. Ciurcui, 54), S. Kolbasz (G. Ardelean, 66.). Vezetőedző: Tiberiu Bălan.

Vezette: Mircea Ardelean (Arad) – Mircea Nistor (Zalatna), Daniel Popa (Topánfalva).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában