Román Kupa

2022.08.19. 10:00

A Félixfürdői Lotus jutott a Román Kupa második fordulójába

Három Bihar megyei alakulat is érdekelt volt a Román Kupa nemzeti szakaszának első fordulójában.

Forrás: sportarad.ro

Jósa Attila

Megyei rangadót rendeztek Szentandráson szerda délután a Román Kupa 2022/2023-as kiírásának első fordulójában. A helyi Crişul ellenfele a harmadosztályú bajnokság 10. csoportjának tavalyi bronzérmese, a Félixfürdői Lotus volt. A mérkőzés elejét meglepetésre a hazaiak uralták, az első tizenöt perc során előbb Covaciu lőtt fölé pár méterről kihagyhatatlannak tűnő helyzetben, majd Prundaru szabadrúgását védte nagy bravúrral Beke. A 23. percben már nem hibázott a Crişul, Marius Balog lépett ki remek ütemben a védők gyűrűjéből, majd a kapust is elfektetve a hálóba gurított (1–0).
A bekapott gól felrázta a Lotus játékosait, az első játékrészből hátralévő 20 percében futószalagon alakították ki a helyzeteiket a hazaiak kapuja előtt, de Sorian, Arsene és Cucu sem találta a gólhoz vezető utat. A 39. percben Cucu közelről megszerezte az egyenlítő találatot, a középpályás Sorian nagyszerű beadását fejelte a kapuba (1–1). Közvetlenül a gól után a vezetést is megszerezhették volna a vendégek, de Sârbu öt méterről is elhibázta a lehetőséget. A második játékrészben egyre inkább kidomborodott a vendégek nagyobb játéktudása, mely a 64. percben érett góllá, ekkora ismét Cucu vállalta magára a felelősséget és az „ötös” széléről lőtt Verdeş kapujába (1–2). A találat után több nagy helyzetet is elszórakozott a Lotus, és a meccs hajrájában ez majdnem megbosszulta magát, de a hosszabbítás pillanataiban Balog szabadrúgását is védte Beke, majd Turcan fejelt mellé ígéretes helyzetben.

Nagy zakót kapott a Nagyváradi Luceafărul
Váradszentmártonban „hozta” a tavalyi formáját a Nagyváradi Luceafărul, a vendég Arad megyei Kisjenői Crişul 9–2-re győzött a jórészt ifjúsági játékosokkal felálló házigazdák ellen. Bár a váradiak korán megszerezték a vezetést Covaci révén, a Crişul erre félidőig három góllal válaszolt, a második játékrészben pedig számolatlanul lőtték a gólokat a vendégek.
A Román Kupa második fordulójának mérkőzéseire augusztus 31-én kerül sor, ahol a Félixfürdői Lotus mellett bekapcsolódik a küzdelmekbe a Nagyváradi Bihar FC is.

 

Szentandrási Crişul – Félixfürdői Lotus 1–2 (1–1) 

Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya) Gólszerzők: M. Balog (23.), illetve S. Cucu (39. 64.) Crişul: Verdeş – Turcan, R. Matei, Mintaş, Chiş – Novák (Gavriş, 72.), Habakuk, Balog – Prundaru (Baciu, 72.), Covaciu, Şumălan. Vezetőedző: Petru Gabor Lotus: Beke – Copil (Costea, 56.), Paublusztig, Oros, Arsene – Cucu, M. Popa, Sorian (Creţ, 88.), Gyte – F. Pop (Tămaş, 79.), Sârbu (Codoban, 46.). Vezetőedző: Gheorghe Ghiţ 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában