Vízilabda

2022.05.25. 15:53

Megvédte bajnoki címét a Bukaresti Steaua

A bajnoki döntő negyedik meccsén 12–4-re győztek Nagyváradon a fővárosiak, ezzel 3–1-re nyerték a Nagyváradi VSK elleni párharcot.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A férfi vízilabda Szuperliga harmadik felvonását kedden délután rendezték a Nagyváradi Crisul uszodában. Az első két bukaresti mérkőzés után a Steaua 2–0-s előnnyel érkezett Váradra, így egy újabb győzelem már végzetes lett volna a VSK számára. Bár a két bukaresti mérkőzésen alaposan megnehezítette a Steaua dolgát Dorin Costrăș vezetőedző legénysége, az idei „átkot” nem sikerült megtörni, a katonacsapat az alapszakasz, majd a rájátszás során sem vesztett pontot az idei kiírásban.

A zsúfolásig telt lelátók előtt lejátszott harmadik mérkőzés elején alaposan belekezdett a VSK, néhány perc játék után már 4–0 állt az eredményjelzőn a váradiak javára. A bukarestiek csak szépíteni tudtak az első negyed végén, de a második nyolc perc során fokozatosan megkezdték a felzárkózást. A harmadik negyed elején egy gólosra olvadt a nagyváradiak előnye (6–5), de ezúttal „fejben” is jól bírták a megpróbáltatásokat a hazai vízilabdázók, így az utolsó negyed kezdetére visszaállt a két gólos különbség a csapatok között. Az utolsó negyed rég nem látott izgalmakat tartogatott, a Steaua játékosai érezhetően mindent megtettek, hogy veretlenül ünnepeljék újabb bajnoki címüket, de a VSK kapusa, az extázisban védő Raul Gavriș előbb büntetőt, majd ziccerek sokaságát is hárította, így oroszlánrészt vállalt a győzelemből.

Végeredményben 9–8 (4–1, 2–3, 1–1, 2–3) arányban győzött a Nagyváradi VSK, így szerdán délelőtt ismét medencébe ugrottak a csapatok a bajnoki döntő negyedik mérkőzésére. Az előző napi hatalmas küzdelem szemmel láthatóan a váradiakat viselte meg jobban fizikailag, a Steaua könnyed győzelmet aratott, a végeredményhez, ami 12–4 (3–1, 3–1, 4–1, 2–1) lett a bukarestiek javára, nem szükséges különösebb kommentár.

A Nagyváradi VSK bajnoki ezüstérmes kerete: Șerban Abrudan, Mateja Asanovic, Horațiu Ilisie, Nichita Ilisie, Szabó István, Kirill Rustamov, Alex Popoviciu, Murat Shakenov, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Czenk Ferenc, Bogdan Remeș, Raul Gavriș, Cristian Dobre, Darian Luncan, Lazar Brakocevic. Edzők: Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában