Román Kupa

2022.05.15. 11:41

Másodszor kupadöntős a Sepsi OSK

Két év után újra bejutott a Román Kupa döntőjébe a Sepsi OSK, a háromszéki csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a felsőházi rájátszásban harmadik helyen álló Craiovai Universitateát.

Forrás: Digi Sport

J. A.

A hazai környezetben kivívott 2–1-es győzelem után idegenben is legyűrte craiovai ellenfelét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ezzel 2020 után másodszor szerepelhet a döntőben, ahol május 19-én, csütörtökön 20.30-tól a Voluntari FC lesz az ellenfele a Rapid otthonában, a közelmúltban átadott Giulești Stadionban. A visszavágón végig veszélyesebben játszott az ellentámadásokra berendezkedett háromszéki gárda, több nagy helyzet után Ștefănescu a 66. percben Pigliacelli kapus lábai között talált a hálóba (0–1).

A végjátékban eldurvult a mérkőzés, a hazaiak válogatott játékosa, az „oltyán Zidane”, Bancu fejelte mellbe Ashkovskit, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Két Román Kupa-döntője lesz így május 19-én a Sepsi OSK-nak a Giulești Stadionban, mivel a felnőttcsapat fináléja előtt rendezik az U19-esek sorozatának döntőjét is, amelyben a piros–fehérek ellenfele az FK Csíkszereda lesz.

Román Kupa, elődöntő, visszavágó

Craiovai Universitatea –Sepsi OSK 0–1 (0–0)

Craiova, Ion Oblemenco Stadion, 12.000 néző.

Vezette: Horațiu Feșnic.

Gólszerző: Marius Ștefănescu (66.). Kiállítva: Bancu (86.), ill. Aganovic (84.)

Universitatea: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Mateiu (Rogulic, 70.), Crețu – Gustavo (Cîmpanu, 58.), Baiaram (Nistor, 58.), Ivan – Markovic (Koljic, 58.). Vezetőedző: Laurențiu Reghecampf

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa (Ninaj, 73.), Mitrea, Dumitrescu – Păun, Gonzales, Aganovic (Vașvari, 80.) – Bărbuț (Golofca, 58.), Tudorie (Luckassen, 73.), Ștefănescu (Ashkovski, 80.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában