Taekwondo

2022.03.24. 17:44

Küzdősportokban jeleskedtek a Crişul fiatal versenyzői

Forrás: Nagyváradi Crişul

 

Jósa Attila

 

A koronavírus miatti korlátozások feloldása után beindult a nagyüzem a romániai sportéletben. A Nagyváradi Crişul igazolt sportolói több sportágban is megmérettettek az utóbbi napokban, a tucatnyi szakággal rendelkező nagyváradi egyesület pedig ismét „szállította” a remek eredményeket. 

A klub legfrissebb, tavaly létrehozott taekwondo szakosztálya a bukaresti országos bajnokságon indult három versenyzővel, és végül három érmet is szerzett. Pop Daria Ioana arany, Sabău Vlad ezüst, míg Mureşan Edina a bronzéremnek örülhetett. Gyökér Iasmina cselgáncsban elért bronzérméről már korábban beszámoltunk, de a dzsúdósok és a taekwondósok mellett egy másik küzdősportban, karatéban is országos bajnokságot rendeztek. Bodzavásáron igazán népes mezőny gyűlt össze, harminchárom egyesület több mint hétszáz versenyzője indult a Shotokan ESKU Karate-bajnokságon. 

A Crişul tizenkét versenyzővel vett részt a megmérettetésen, Mezei Tünde edzőnő vezetésével. A váradi küldöttség egy aranyat (Újpalotai Alessia), öt ezüstöt (Paşca Andrei, Groze Izabela, Domján Ariana, Creţ Ştefan és Boşca Patricia) és négy bronzérmet (Tiponuţ Andrei, Marmolejo Markus, Coita Richard, Roşu Marius) szerzett, ami szintén kiemelkedő teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában